Uşak Gazeteciler Derneği (UGD) ve Gazeteciler Konfederasyonu tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitim toplantısında  “Basın İlan Kurumu Mevzuatları ve Anadolu Basının Sorunları konusunda Uşak’ta görev yapan basın mensupları bilgilendirildi. Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı ve yönetimi Uşak Valisi Seddar Yavuz’u da makamında ziyaret ederek, Gazeteciler Konfederasyonu ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Uşak Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 1. Nolu toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısına; Uşak ve ilçelerinde yayın yapan: Günlük UşakUfuk Gazetesi, Son Nokta Gazetesi, Uşak Yenigün Gazetesi, Yeşil Banaz Gazetesi, Yeşil Sivaslı Gazetesi, Eşmenin Sesi Gazetesi, Asrın Gazetesi, Uşak ART, İHA, Öz Ege Tv, Uşak Denge,  Uşak Kent Haber, Uşak Aktuel, Uşak Port internet sitesi temsilcileri katıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Nuri Kolaylı ile BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Gazeteciler Konfederasyonu Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları katıldı.

“SİZLERİN SORUNLARINI İLETMEK İÇİN BURADAYIZ”

Uşak’ta görev yapan gazetecilerin, her konuda donanımlı ve bilgi sahibi olması amacıyla bu çalışmayı düzenlediklerini kaydeden UGD Başkanı Salih Kılınç, “Uşak’ta görev yapan basın kuruluşları ve çalışanlarının bir araya gelmesi gerekmektedir. Dernek olarak bu konuda her türlü görüş ve öneriye açığız” diyerek sözü konuklarına bıraktı.

Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu Genel Kurul Üyesi Nuri Kolaylı ile BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Uşaklı gazetecilere bilgi verdi.

Toplantıda, ilan mevzuatı, basın sektörünün sorunları hakkında bilgiler veren Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Basın İlan Kurumu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilcisi Nuri Kolaylı “Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 8 meslek federasyonunun bir araya gelmesi ile oluştu. Türkiye`nin 7 bölgesinde kurulan gazeteci federasyonunun yanında bir de Ankara´da Medya İhtisas Gazetecileri Federasyonu var. Konfederasyonumuza 78 ilden meslek örgütümüz üye. Bu alanda Türkiye`nin en fazla meslek çalışanına sahip çatı kuruluşuyuz” dedi.

Yaklaşık bir buçuk aydır bölgeleri dolaştıklarını belirten Kolaylı , "Sizlerden aldığımız geri dönüşümleri masaya yatırıp, mevzuat olarak çıkarmaya çabalıyoruz. Tabi bazılarında başarılı oluyoruz, bazılarında da kabul ettirmek mümkün olmuyor ama başarı oranımız gayet yüksek. Sorunlarınızı iyi biliyoruz. Bu sorunların çözümünde tüm girişimlerimize devam ediyoruz “dedi.

Kolaylı, yaptığı konuşmada Anadolu'daki yerel gazetelerin birçok sorunu olduğunu belirterek, bu sorunları basından sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a ilettiklerini ifade etti.

Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanununda basın kuruluşlarını zora sokan hükümlerin değişmesi gerektiğini, meslekteki erozyonun çözülmesi için acil önlemler alınması gerektiğini kaydeden Kolaylı, hazırladıkları raporları ilgili makamlara sunacaklarını dile getirdi.

“GELİŞMELER ANADOLU BASINI LEHİNE”

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan da, 2 dönemdir BİK Yönetim Kurulu`na yerel gazetelerini temsilen seçildiğini kurulun 36 üyeden oluştuğunu 6 kişilik yönetim kurulu olduğunu kaydetti. 

BİK’in işleyişi ve çalışmaları ile ilgili olarak da bilgiler veren Mustafa Arslan geride kalan görev süresi içerisinde gazetelerin menfaatine olacak şekilde hayata geçirdikleri çalışmalarla ilgili olarak bilgiler vererek mevcut durumunu korumak istediklerini ve kazanımlardan bir adım dahi geriye gitmek istemediklerini söyledi. Basın İlan Kurumu’nun, kendi mevzuatını kendisinin üreten bir kurum haline geldiğini de ifade eden Arslan alınan birçok kararın Anadolu basınının lehine gelişmeler doğurduğunu belirtti. 

Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı

VALİ YAVUZ, “GAZETECİLİĞİN ONURU AÇISINDAN BİRLİKTE HAREKET EDİLMELİ”

Vali Seddar Yavuz, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Sekreteri Sefa Özdemir, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğlu, Uşak Gazeteciler Derneği Başkanı Salih Kılınç, Uşak Gazeteciler Cemiyeti ve Yayıncılar Derneği Başkanı Mesut Keskin ve derneklere üye basın mensuplarını makamında kabul etti.

 

 Uşak Gazeteciler Derneği ve Uşak Gazeteciler Cemiyeti ve Yayıncılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen basın bilgilendirme toplantısı için Uşak'a gelen heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Vali Yavuz, "Gelişen ve büyüyen Türkiye’de basın özgürlüğünün ve vatandaşlarımızın haber alma haklarının en iyi şekilde sağlanmasında da iyi bir noktaya gelmiş bulunmaktayız. Özellikle Anadolu basınının gelişmesi ve bu süreçte desteklenmesi noktasında Basın İlan Kurumu’nun yaptığı yeni düzenlemelerin basın camiasında olumlu karşılandığını gözlemlemekteyim. Konunun maddi boyutunun yanı sıra kamuoyunda internetin de haber kanalına dönüştüğü bir ortamda, doğru haberin ve bilginin güvenilir bir kaynaktan aktarılması, tarafsız ve ilkeli bir yayıncılık anlayışının yerleşmesi şimdi daha büyük bir önem taşımaktadır. Bununla birlikte basını devletin denetlemesinden ziyade kendi meslek kuruluşlarının kontrol mekanizmalarını çalıştırması; bu konuda ağırlıklı söz sahibi olması, yaptırım gücünün bulunması, yanlışların düzeltilmesi ve gazetecilik mesleğinin itibarının korunması konusunda birlikte hareket edilmesini arzu etmekteyiz” dedi.

 

 Ziyaret, Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Nuri Kolaylı’nın yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi vermesiyle sona erdi.

 

Editör: TE Bilişim