Meteoroloji verilerine göre Uşak'ta yağmur beklentisi var Meteoroloji verilerine göre Uşak'ta yağmur beklentisi var
ALİ ARASLI //

Uşak Belediyesi’nin katkılarıyla inşa edilecek olan Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın yeni hizmet binası için yapılan mimari proje yarışmasında birinci mimar Tansu Oktay olurken, ikinciliği de 4 ay önce hayatını birleştirdiği Hayrullah Oktay’ın projesi seçildi.

Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın yeni hizmet binası için mimari proje yarışması düzenlendi. Uşak Belediyesi’nin destekleriyle inşa edilecek olan hizmet binasın proje yarışması için Uşak Mimarlar Odası nezdinde bir jüri üyesi oluşturuldu. Dr. Mimar Seda Erdem’in başkanlığında oluşturulan jüriye 12 başvuru yapıldı ve bunların içinden 6’sı değerlendirilmeye alındı. Değerlendirmenin sonunda ilk 3’e girenler belirlendi ve 4 ay önce hayatlarını birleştirin Tansu ve Hayrullah Oktay çifti, birbiriyle girdikleri yarışta ilk 2’de yer aldı. Tansu Oktay’ın projesinin birinci seçildiği yarışmada, Hayrullah Oktay ikinci gelirken, 3’üncülüğe de yeni mezun olan Ertuğrul Kurt ve Fatih Apaydın ikilisi layık görüldü.
Proje yarışmasının sonuçlarının açıklaması için Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Uşak SMMMO Başkanı Uğur Albayrak, Uşak Mimarlar Odası Başkanı Turan Ünlü, Afyonkarahisar ve Kütahya SMMMO yöneticileri, mimar ve muhasebeciler katıldığı bir kahvaltı programı yapıldı. Burada bir konuşma yapan Uşak SMMMO Başkanı Uğur Albayrak, projenin hayata geçmesi için yoğun emek verdiklerini ve bir yarışma yaparak en doğru tercihi belirlediklerini ifade etti. Uşak Mimarlar Odası Başkanı Turan Ünlü de, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’dan kentle ilgili büyük bir projede yarışma yapmasını istedi.



UŞAK BELEDİYE BAŞKANI CAHAN: BÜYÜK BİR PROJEMİZİ YARIŞMAYLA YAPACAĞIZ
Proje yarışmalarının kamudaki hizmetlerin kalitesini artırmak için yararlar sağladığını ifade eden Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “İlimiz için büyük çalışmalara imza atıyoruz ve son olarak kentsel dönüşümü tamamladık. Şu anda önümüzde büyük bir kent park projesi var ve projemiz beklediğimiz şekilde ilerliyor. Hazırlanan projelerin ve inşa edilecek yapıların proje yarışmasıyla belirlenmesini önemsiyorum ve mimarlarımızın bu talebini yerine getireceğiz. Önümüzdeki günlerde ilimizle ilgili büyük bir projemizi, yarışmayla şekillendireceğiz. Bu sayede genç mimarlarımızın da önünü açmış olacağız. Mimarlarımız ve tüm meslek gruplarıyla daha fazla bir araya gelmek isteriz. Uşak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın yeni binasını projeyle belirledik. İlk 3’e giren arkadaşlarımızın hepsinin genç olması bizlere ayrıca gurur verdi. Hepsine meslek hayatında başarılar diliyorum” dedi.



4 AY ÖNCE EVLENDİLER, PROJE YARIŞMASINA RAKİP OLARAK KATILDILAR
Geçtiğimiz yıl İzmir’deki Gediz Üniversitesi’nden mezun olan Hayrullah Oktay ve Katip Çelebi Üniversitesi’ni bitiren Tansu Oktay,  4 ay önce evlenerek hayatlarını birleştirdi. Berk Yapı Mimarlık adında bir ofis açan genç mimar çift, Uşak SMMMO’nun proje yarışmasına katılarak, birbirlerine rakip oldular. 1 ay boyunca çizimlerini titizlikle yaptıklarını belirten proje birincisi Tansu Oktay, “Eşimden hayatın her alanında destek alıyorum ve mutlu bir evliliğimiz var. Fakat bu yarışma projesine katıldıktan sonra 1 ay gibi geçici bir süre için rakip olduk. Benim en büyük dileğim her iki projenin de beğenilmesiydi. Eşim birinci olsaydı belki daha çok sevinecektim. İkimizin projelerinin peş peşe birinci ve ikinci olduğu duyunca biraz şaşırdım ve sevindim” dedi. İkinci gelen Hayrullah Oktay ise, “Kazanan Oktay ailesi oldu diyebiliriz. Eşim birinci oldu ve ben ikinci seçildim. Ben, eşimden daha fazla seviniyorum ve kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu. Öte yandan programın sonunda hatıra fotoğrafı çekildi.
 
Editör: TE Bilişim