9 günlük bayram tatilinde gezilecek yerler! 9 günlük bayram tatilinde gezilecek yerler!
 Uşak’ın Karaağaç Mahallesi’nde yaşayan Romanlar dernek kurdu. Uşak Romanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Balkaymak, Uşak’ta yaşayan Romanların genelde yerleşik kültüre sahip olduklarını belirterek,  “Dernek kurmaktan amaçlarının kendi insanlarının derdine çare bulabilmek ve bir araya gelmek olduğunu açıkladı.

Uşak Merkez ilçedeki Karaağaç Mahallesi, Saray Alı, Aybey ve Elmalıdere Mahallerinde yaşayan yaklaşık 2 bin Roman vatandaşın hakkını savunmak için “Uşak Romanlar derneği” kuruldu.

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın başkanlığı devralması törenine çelenk gönderen Uşak Romanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına Fatih Balkaymak getirilirken, yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu:

Gökmen Balkaymak, Taner Akaakoğlu, Sercan Çeri, Ayhan Balkaymak, Erdoğan Akakoğlu, Tuncay Bürcü,

“AMAÇ; BİR ARAYA GELMEK”

Dernği kurmaktaki amaçlarını anlatan Uşak Romanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Balkaymak, “Şükürler olsun derneğimizi açtık. Hayalimize kavuştuk. Bu güne kadar dağınık bir yaşantımız vardı. İnsanlarımızı bir çatı altında toplamayı başardık. Amacımız insanların sıkıntılarına ve dertlerine toplu olarak bir çözüm bulabilmek. Uşaklı i Romanlar alın teri ile çalışıp yemeği seven toplumdur.. Amacımız derli toplu olmak. Bunu başarabilirsek ne mutlu bize. Derneğimizin ismi roman derneğidir ama kapımız herkese insana açıktır. Amacımız gönülleri bir araya getirebilmek. Sadece romanları değil inşallah bu beraberliği uzun yıllar taşırız" dedi.

“KISIR DÖNGÜYÜ KIRACAĞIZ”

Romanların sosyal hayaytan sürekli dışlandığına dikkat çeken Fatih Balkaymak, “İnsanlar biz Romanları, çocuklarına, bizi arsız, hırsız, çok tehlikeli, kesinlikle muhatap olunmaması gereken insanlar olarak öğretiyorlar. Dernek olarak bu yapıyı yıkmak, kendimizi iyi anlatmak istiyoruz. Hep dışlanmamız nedeniyle kendi içimize kapandık, kendi çemberimizden çıkmamak zorunda kaldık. İnsanlar dışarıya çıkamadı, dışarıdaki insanlar da içimize giremedi. Bu kısır döngüyü kırmak, kendimizi daha iyi ve doğru bir şekilde anlatmak için “Uşak Romanlar Derneği” ni kurduk. İnşallah başarılı oluruz” temennisinde bulundu.

Editör: TE Bilişim