Güveçte 4 saat pişen kızarmış tavuk.... Güveçte 4 saat pişen kızarmış tavuk....
 Her yıl Nisan’ın son cumartesi günü kutlanan, “Dünya Veterinerler Günü”  o tarihte Uşak yönetiminin yurt dışında olması nedeniyle gecikmeli olarak düzenlenen yemekle kutlandı. Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Veteriner Hekimler Odası Başkanı Özgür Uğur; Veteriner hekimlerin olumsuzluklar içinde görev yaptıklarını belirterek, tüm veteriner hekimlerin gününü kutladı.



‘HAYVAN SAĞLIĞI AYNI ZAMANDA İNSAN SAĞLIĞIDIR’
Uşak’ta kayıtlı 238 üyesi bulunan Veteriner hekimler, Uşak Oda yönetimi tarafından düzenlenen yemekte bir araya geldi. Dülgeroğlu Otelinde düzenlenen yemeğe, Uşak Gıda tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Kahraman, Uşak Tabipler Odası başkanı Dr. Erol İnan ve odaya kayıtlı veteriner hekimler eşleri ile katıldı. Nisan ayının son cumartesi günü kutlanması gereken “Dünya Veterinerler Günü” tyarihind ekendisinin ve yönetiminin yurt dışında olduğu için gecikmeli olarak kutladıklarını belirten Veteriner Hekimler Odası Uşak Şube Başkanı Özgür Uğur, konuşmasında “Dünya Veteriner Hekimler Günü”nü kutladı. Uğur konuşmasında şunları dikle getirdi: "Dünya Veteriner Hekimler Birliği, her yıl nisan ayının son cumartesi gününü "Dünya Veteriner Hekimler Günü" olarak kutlanmasını kararlaştırmış ve 2000 yılından günümüze kadar bu tarih, ülkemiz de dahil olmak üzere tüm Dünya ülkelerinde "Dünya Veteriner Hekimler Günü" olarak kutlanmaktadır. Veteriner Hekimlik eğitiminin başlaması ile birlikte hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, beşeri hekimliğin gelişmesine büyük katkı sağlamıştır. Veteriner hekimler; hayvan sağlığının ve aynı zamanda insan sağlığının korunması, hayvan refahının iyileştirilmesi, gıda güvenliğinin sağlanması, küresel açlığın azaltılması, zoonoz hastalıkların önlenmesi, hayvan ıslahı, tıbbi araştırmalar ve biyolojik çeşitliliğin korunması alanlarında yaptıkları çalışmalarla insanlığa büyük katkılar sağlamışlardır.
Toplum sağlığını tehdit eden bu hastalıklar( örn. İnfluenza/kuş gribi, Leishmaniosis) sadece bir ülkede veya sınırlı bir bölgede görülmeyip küresel boyutlarda salgınlar oluşturma potansiyeline sahiptirler.
  
 ‘VETERİNERLER HAKLARINI KULLANAMAZ HALE GELDİ’   
Ancak; 6343 sayılı yasa ile Veteriner hekimliği mesleğinin ülke menfaatleri açısından en iyi şekilde uygulanmasını sağlamak ve veteriner hekimlerin hak ve menfaatlerini korumak amacı ile kurulmuş olan ve bu konuda yasal düzenleme yapma yetkisine sahip Türk Veteriner Hekimleri Birliği, bu yasal yetkilerini kullanamaz ve bu düzenlemeleri yapamaz duruma getirilmiştir. Son çıkartılan 6645 sayılı torba yasanın 78. Maddesinde avukat, mühendis, mali müşavir, eczacı ve doktorların ofis ve muayenehane açılışlarında belediyelerden izin alma muafiyeti getirilirken sadece veteriner hekim muayenehaneleri bu kapsam dışında bırakılmıştır. Bütün bu olumsuzluklara rağmen; Özveriyle çalışan meslektaşlarımızın DÜNYA VETERİNER HEKİMLER GÜNÜ’NÜ kutluyoruz."

Editör: TE Bilişim