Uşak’ta Kent Tarihi müzesinde bağışçılar tarafından bağışlanan 50 ila 100 yıllık arasında değişen eski oyuncaklar sergilenmeye başlandı. Uşak Belediyesi tarafından şehir tarihini ön plana çıkarmak için oluşturulan Kent Tarihi Müzesinde yaklaşık 100 yıllık oyuncaklar sergileniyor. Dededen, torunlara, torunlardan çocuklara kalan oyuncaklar adeta bir zaman makinasında çocukluklarına doğru yola çıkarken, birbirlerine kendi dönemlerini anlatmanın keyfini çıkartacaklar. Müzede Oyuncakları görünce“bundan bende vardı” cümlesi ile başlayan ve çocukluk hatıralarının anlatıldığı sesler ile yankılanacak. Müze sorumlusu Arkeolog İsa Aydoğdu, “dönemin bilgisayar oyunlarından sıyrılıp ve çocuklarınıza eskiden neler vardı anımsatmak adına müzedeki oyuncak reyonunu gezmelerini tavsiye ediyorum” dedi. Bağışçı 82 yaşındaki Oğuz Ersoy’a ve oğlu 52 yaşındaki Yavuz Ersoy’un bağışladığı ve zamanında kendilerinin oynadıkları oyuncaklar şimdi müzede yeni nesil çocukların görmesi için sergilenmeye başlandı. Topaçtan, teneke itfaiyeye, tahta gemiden, atlı karıncaya kadar 30’a yakın oyuncağı 21. Yüzyılın çocukları artık müzede görecek.


ŞEHRİN BİRÇOK OBJESİ MEVCUT

Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor Uşak, Manisa, Eskişehir, Kütahya ve Afyon'u perişan günler bekliyor

Müzede Uşak ilinin birçok eski objesini görmenin mümkün olduğunu aktaran Müze görevlisi Arkeolog İsa Aydoğdu, “Uşak birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmış tarihsel geçmişi mevcut bir şehir. Biz burada arkeolojik ürünlerin yanı sıra kültürel ürünler sergiliyoruz. Bundan 150 -200 yıl evvel insanlar mutfaklarında ne kullanırlardı. Nasıl yaşam biçimleri vardı, bunları özetleyen objeler bağışçılar tarafından müzemize bağışlanmış durumdadır. Eskiyi özleyen herkesin müzemizi gezmelerini hayatlarından çok şey bulacaklarına eminiz” dedi.   

 

 

Editör: TE Bilişim