Adil Özdemir: Ramazan Bayramı'nın mağdur ve mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz Adil Özdemir: Ramazan Bayramı'nın mağdur ve mazlumların kurtuluşuna vesile olmasını diliyoruz
 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar’da 2014 yılında 4 bin 766 ölümün gerçekleştiği belirtildi. Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, Ege Bölgesi illerine bakıldığında ölüm sayısı en yüksek olan kentin 23 bin 430 ölüm ile İzmir olurken, en düşük olan ilin ise 2 bin 358 ölüm ile Uşak olduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kaba ölüm hızı en yüksek olan il ise binde 7,6 ile Kütahya iken en düşük olan il binde 5,3 ile Muğla olmuştur. Afyonkarahisar 2014 yılında gerçekleşen 4 bin 766 ölüm ile Türkiye’de 25. Ege Bölgesi illeri arasında 5. il konumundadır. Türkiye’deki ölümlerin yüzde 1,2’si Afyonkarahisar’da gerçekleşmiştir. 2014 yılında Afyonkarahisar’daki kaba ölüm hızı binde 6,7 olarak gerçekleşmiş olup Afyonkarahisar ili bu değerle Türkiye’de en yüksek ölüm hızına sahip 23. Ege Bölgesi illeri arasında 4. il konumundadır.”
Editör: TE Bilişim