Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı Bu tatil Ulubey Macera Parkı kapılarını kapattı! Başkan Koçlu her hangi bir açıklama yapma gereği duymadı
 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yıldönümü Uşak’ta düzenlenen törenlerle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde yapılan törenlerde, konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin, “Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk Milleti’nin var olma-yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının, netice almasının en büyük örneklerinden birisidir” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yıldönümü Uşak Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenlerle kutlandı. Törenlere; Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Albay Fuat Kömürcü, CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz ve daire il müdürleri katıldılar.

Buradaki kutlamalar, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ile başladı. Daha sonra tören alanına gelen,  Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Albay Fuat Kömürcü, Uşak halkının ve ötrene katılanların bayramını kutladılar.

“İNANÇ BİRLİĞİ OLUŞTU”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye gelen Uşak Milli Eğitim İl Müdürü Bülent Şahin, “Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, Türk Milletinin var olma, yok olma mücadelesinde kendi azim ve kararlılığıyla çözüme ulaşmasının, netice almasının en büyük örneklerinden biridir” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının milli mücadele içerisinde geliştirdikleri metot, savaşın ancak milletle beraber kazanılacağı inancıyla hareket ettiklerini kaydeden Şahin, “Onları, milli mücadeleyi teşkilatlandıran meşru bir güç olarak kongrelere ve Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuna götürmüştür.  Böylece Kurtuluş Savaşı’nın önder kadrosu ile millet arasında bir düşünce ve inanç birliği oluşmuş, bu ise 23 Nisan 1920’de millet iradesinin örgütlenmesi şeklinde tecelli etmiştir. Mücadeleyi kazanan ordular, hiç şüphesiz Türkiye Büyük Millet Meclisi’ nin orduların yani Türk Milletinin bizzat kendileridir” ifadesini kullandı.

23 NİSAN ANADOLU’NUN ŞAHLANIŞIDIR

Türk Milleti’nin milli hafızasında ve kelime dağarcığında, milli hafızasında ve kilime dağarcığında, Milli Egemenliğin ayrı bir yeri ve önemi olduğunu vurgulayan Şahin, “Milli Egemenlik Türk Milleti’nin Anadolu’da yeniden şahlanışının, dirilişinin ve Kurtuluş Savaşımızın anahtar sözcüklerinden birisidir. Hepimiz, Türkiye’yi 23 Nisan 1920 şartlarına getiren süreci, çok iyi bilip değerlendirmek zorundayız. Çünkü o şartlardan doğan milli ruh ve şuur, büyük bir dirilişi ve zaferi beraberinde getirmiştir. Kurtuluş Mücadelesinde, yaşadığımız bu toprakların ayrı bir önemi vardır. Bizi hürriyete götüren, zaferin tescil edildiği topraklardır.  Sizlerin, kuşkusuz önemli bir görev ve sorumluluk yüklenmiştir.  Sizlerin, azim ve kararlılığıyla tarihin akışını değiştirecek, Türk Milleti’nin bir ferdi olmanın verdiği gurur ve güvenle, ülkemizin her alanda gelişmesi, dünyada söz sahibi küresel lider olma çabalarına öncülük edeceğinize yürekten inanıyor ve sizler inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra ilkokul öğrencilerinin hazırladığı halk dansları ve diğer gösterilerin sergilenmesi ile törenler sona erdi.

Editör: TE Bilişim