Uşak’ta bir ilk gerçekleşti. Uşak İl Müftülüğü, Cumhuriyet İlk Okulu ve Nur Cami işbirliği ile çocuklara kutlu doğum aşı dağıtıldı. İl Müftüsü Fuat Altındaş çocuklara, kendi elleri ile kutlu doğum aşı, karanfil ve kitap dağıttı.

Yıllardır  çeşitli etkinliklerle kutlanan “Kutlu Doğum Haftası” bu yıl Uşak’ta bir ilke sahne oldu. Uşak İl Müftülüğü, Nur Cami ve Cumhuriyet İlk Okulu el ele vererek, Kutlu Doğum Haftası’nı okulda kutladılar.

Kutlu Doğum Haftası Uşak’ta bir çok camide Cuma Namazını müteakip, pilav kavurma ve ayrandan oluşan kutlu doğum aşı dağıtılması planlandı. Ünalan Mahallesi Güldibi Sokakta bulunan Nur Cami İmam Hatibi Orhan Dönmez, Müftülüğe caminin karşısında bulunan  Cumhuriyet İlk Okulu’nda öğrencilere  kutlu doğum aşı dağıtılmasını önerdi. Müftülük de bu öneriyi uygun buldu.

Okula gelen Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş, Okul Müdürü Mehmet Kalın ve Nur Cami İmamı Orhan Dönmez, bahçede çocuklara yemek dağıttılar. Daha sonra da sınıfları dolaşarak,  karanfil ve içerisinde kısa ayetlerin Türkçesinin yer aldığı kitapçıklar dağıttılar

Uşak'ta 80 TL'ye kıymalı pide, çorba, su, çay, hurma ve köz biber ile patlıcanlı iftar menüsü Uşak'ta 80 TL'ye kıymalı pide, çorba, su, çay, hurma ve köz biber ile patlıcanlı iftar menüsü

Okulda kutlu doğum haftası ve kutlu doğum aşı dağıtmanın Uşak’ta ilk kez gerçekleştirildiğini belirten Müftü Fuat Altındaş, “Çocuklarımıza Peygamber sevgisi aşılamak ve Kutlu Doğum Haftasının önemini anlatmak bir etkinlik düzenledik. Çocuklarımızın dinini, peygamberini bilen, çalışkan, dürüst ve samimi insanlar olarak yetişmesi, kendilerine, ailelerine, topluma ve milletine yaralı birer fert olarak yetişmeleri en büyük arzumuzdur.  Ayrıca çocuklarımız mutlu olduğu için bizde mutlu olduk” dedi.

Editör: TE Bilişim