Uşak İL Müftülüğü “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri çerçevesinde 5 bin kişiye kavurmalı pilav, ayran ve helva dağıttı. Uşak Valisi Seddar Yavuz’da halka yemek dağıttı. Yavuz, “Kutlu Doğum Haftası’nın sokaklarda kutlanmasının, halka Peygamber sevgisini aşıladığını ve “Samimiyet” konusunun işlenmesinden memnuniyet duyduğunu” dile getirdi.

Uşak Müftülüğü tarafından Cuma namazı çıkışında Ulu Cami çevresinde 5 bin kişiye pilav, kavurma ve ayran dağıtıldı. Cuma namazını Ulu cami’de kılan Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, Uşak İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak ve Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş da vatandaşlara “Kutlu Doğum Aşı” ikramında bulundular.

Ulu cami çevresinde kurulan 3 ayrı noktada dağıtılan “Kutlu Doğum Aşı” vatandaşlardan rağbet görünce zaman zaman izdiham yaşandı. Bu yılki Kutlu Doğum Haftası Kutlamalarının çok verimli geçtiğini kaydeden Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş, haftanın hazırlanmasında emeği geçenlere ve ilgi gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Müftü Altındaş, “Kutlu doğum pilavı dağıtımı oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Peygamberimize layık ona has bir kutlamada bizleri yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Önemli olan kutlu doğum pilavında veya kandillerde bir araya gelmek değildir. Önemli olan peygamberimizi daha iyi anlama hedefimiz olmalıdır. Ben inanıyor ve güveniyorum ki vatandaşımız peygamberine bugünde sahip çıkmıştır” dedi.

“SOKAKLARDA KUTLANMASI ÇOK ÖNEMLİ”

Kutlu Doğum Haftası Etkinliklerini değerlendiren Uşak Valisi Seddar Yavuz, “Peygamberimizin sevgisini ve öğretilerini halka aşılamak açısından bu etkinliklerin sokaklarda yapılmasını ben şahsen çok önemsiyorum. Salonlarda okullarda yapılan etkinlikler halkın dikkatini çekmesi açısından yeterli gelmiyor. Diyanet İşleri Başkanlığımız, her yıl “Kutlu Doğum haftası” etkinliklerini yurt sathında başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Sizlerinde gördüğü gibi, halkımızda bu etkinliklerde yoğun bir şekilde yer alıyor. Ayrıca “Kutlu Doğum haftası Etkinliklerinin gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı ve renkli programlarla kutlanacağını umuyorum. Çünkü her yıl programlar daha geniş kitlelere hitap ediyor” yorumunu yaptı.

“SAMİMİYET OLMALI”

“Kutlu Doğum Haftası” etkinliklerinde her yıl bir başka konunun işlendiğini hatırlatan Vali Yavuz, “Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yılki konuyu, “Hz. Peygamber, Din ve Samimiyet” olarak belirlemiş. Samimiyet sadece dinimizde değil, yaşamımızın her alanında olması gereken bir kavram. Samimiyetin olmadığı yerde hiçbir şey gerçek olmaz. Onun için başta dinimiz olmak üzere yaşamımızın her alanında samimi olmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.

Akşam saatlerinde de  AKM’de düzenlenen panele konuşmacı olarak katılan, Uşak İl Müftüsü Fuat Altındaş,  Uşak Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran, ve Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan, “Hz Peygamber, Din ve Samimiyet” konusunda dinleyicilere bilgiler verdiler.

Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı Uşak'ta çatı uçabilir, ağaç devrilebilir! Şiddetli rüzgar uyarısı

 

Editör: TE Bilişim