Uşak’ın kurtuluşuyla ilgili bu yıl farklı bir etkinliğe imza atıldı. Son gelen şehit haberleri nedeniyle konser ve diğer eğlenceye dayalı etkinlikleri iptal eden Uşak Belediyesi, bugüne kadar şehit düşen askerlerimiz için Kur’an Ziyafeti isimli geceyi organize etti. Atapark’ta şehitler için pilav ve lokma dağıtılan gecede, Ali Tel, Yaşar Çuhadar ve Ahmet Yüksel Kur’an-ı Kerim okudular.



Her Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, vatan uğruna canını veren şehitlerin ruhları için Fatihalar okundu. Çok sayıda vatandaşın katıldığı geceyle ilgili kısa bir açıklama yapan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Türkiye’nin ve Uşak’ın çok zorlu ve mücadele isteyen bir kurtuluş dönemi geçirdiğini söyledi.

“Türkiye milli mücadele döneminde olduğu gibi, bugün de toprak bütünlüğüne kast edenlerle mücadelesini sürdürmektedir” diyen Başkan Cahan, şöyle devam etti: “Askerimiz hala terör belası ile mücadelesini sürdürmekte ve vatan uğruna canını ortaya koymaktadır.  Uşak Belediyesi olarak, son dönemlerde gelen şehit haberleri nedeniyle, gösterişten uzak ve sadece bir etkinlik düzenlemeye karar verdik. Bu anlamlı gecede, dualarımızı, şehitlerimizin ruhlarına ve cephede ülkemizin birliği ve bütünlüğü için savaşan askerlerimize armağan ettik” dedi.



Ülkede ayrılık oluşturmak isteyen terör örgütünün yabancı devletler tarafından finanse edildiğini belirten Başkan Cahan, “Kardeşliğimize hiçbir güç engel olamayacak. Topraklarımız üzerinde hain planlar yapan yabancı ülkeler ve terör örgütlerine gerekli cevap elbet verilecek” diye konuştu.

 

Uşak'ta 25 yıl boyunca yapımı süren Atapark, gelinlik giymiş gibi oldu Uşak'ta 25 yıl boyunca yapımı süren Atapark, gelinlik giymiş gibi oldu

 

 

Editör: TE Bilişim