30 Ağustos Zafer Bayramı, Uşak'ta da coşkuyla kutlandı. Törenler, saat 09.00'da Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, Milletvekilleri Mehmet Altay ve Dilek Akagün Yılmaz katıldı. 30 Ağustos Zafer Bayramı, Uşak'ta da coşkuyla kutlandı. Törenler, saat 09.00'da Atatürk anıtına çelenk koyulmasıyla başladı. Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı Albay Yusuf Yalçın, kurumları adına anıta çelenk koydular. Saat 09.30'da valilik makamında Vali Yavuz, Başkan Cahan ve Albay Yalçın tarafında tebrikler kabul edildi. Ardından geçilen törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalardan sonra halk oyunları gösterileri yapıldı. Geçit töreniyle gündüz bölümü sona eren kutlamalar, saat 19.00'da İl Emniyet Müdürlüğü Hasbahçe Sosyal Tesisleri'ndeki resepsiyonla devam etti.

 

“İMAN DOLU GÖĞÜSLERİNİ SİPER ETTİLER”

 

Uşak Valisi  Seddar Yavuz  30 Ağustos Zafer Bayrmı’nın 92. Tıl dönğmğ münasebeti nedeniyle yaptı açıklmada 30 Ağustos’un önemini şu ifadelerle dile getirdi.

“Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi Türk milletinin en şanlı günlerinden birisidir. Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olduğunun ve Türk Milletinin esarete asla boyun eğmeyeceğinin dosta düşmana ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi, Türk Milletinin Ordusuyla bütünleştiği, ayağındaki çarığı, torbasındaki azığı paylaştığı, gözünü kırpmadan canını vatanı uğruna feda ettiği bir mücadelenin sonucudur. Öyle çetin bir mücadelenin sonucudur ki bu yüzden bu kadar şanlı bu kadar kıymetlidir bu zafer. Bu zaferle şanlı bayrağımız masmavi göğümüzde dalgalanmaya devam etmiş, ezanımız dinmemiş, bedenimiz de ruhumuz da asla esaret altında kalmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devletine giden yolda büyük bir dönüm noktası olan bu büyük zafer, Türk Milletinin en çaresiz zamanlarda bile en büyük güçlükleri aşabileceğinin göstergesidir. Devrin en güçlü ordularının dört bir cepheden amansızca saldırdığı bu mücadelede isimsiz kahramanlar, kadınıyla erkeğiyle birer Mehmetçik olmuş, iman dolu göğsünü siper etmiştir. Bu büyük mücadelenin ardından kurulan güçlü ve büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti, barışın, demokrasinin ve istikrarın ülkesi olmuştur. Kimsenin toprağında gözü olmayan bu milletin asil evlatları, kimsenin de bir karış toprağımıza el uzatmasına asla izin vermemiştir. Bulunduğumuz coğrafyada; Kafkaslardan Balkanlara, Ortadoğu’dan Afrika’ya ümidin ve geleceğin yükselen yıldızı lider Türkiye, 2023 yılı hedefleriyle de Dünyanın ilk 10 büyük ülkesi arasında yer alacaktır. Bizler bu bereketli topraklarda, birlik ve beraberlikten aldığımız enerjiyle güçlüyüz, azimliyiz, cesuruz. Kalbimiz memleketimiz ve bayrağımız için çarpmaktadır. Bizi, güçlü Türkiye hedefinden saptırmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Tüm varlığını, bilgisini, birikimini memleketi uğruna sarf eden Türk Milleti, milletler topluluğundaki onurlu yerini korumaya devam edecektir. Bu cennet vatanı bizlere yurt eden, bu uğurda büyük bir mücadele sergileyip 30 Ağustos Zaferi’ni kazanan cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyorum. Bugün de aynı kararlılıkla ülkemizin güvenliği için canını feda eden şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık ve esenlikler diliyorum. Türk Milletinin büyük bayramı, 30 Ağustos Zaferi kutlu olsun…”

Uşak'ta 80 TL'ye kıymalı pide, çorba, su, çay, hurma ve köz biber ile patlıcanlı iftar menüsü Uşak'ta 80 TL'ye kıymalı pide, çorba, su, çay, hurma ve köz biber ile patlıcanlı iftar menüsü

  

Editör: TE Bilişim