Seçim günü Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Manisa'da hava nasıl olacak? Seçim günü Uşak, Afyonkarahisar, Kütahya ve Manisa'da hava nasıl olacak?
  İlki 2003 yılında Hane halkı Bütçe Anketi’nde ek bir modül olarak uygulanan 2004 yılından itibaren düzenli olarak gerçekleştirilmekte olan Yaşam Memnuniyeti Araştırması, 2013 yılında ilk defa il düzeyinde yapıldı. 
Araştırma kapsamında, Türkiye genelinde 125 720 haneye gidilerek, 18 ve daha yukarı yaştaki 196 203 birey ile yüz yüze görüşme gerçekleşmiş. Genel kamu hizmetleri altında yer alan belediye hizmetleri sonuçları, il sınırları içindeki bütün belediyelerin hizmetlerini kapsamış. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranı 2013 yılında yüzde 59 olarak tahmin edilirken, mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının en yüksek olduğu il, yüzde 77,7 ile Sinop ili olarak belirlenmiş. Araştırmada Uşak ise yüzde 72,3 oran ile ilk on il içerisinde yerini almış durumda. Uşak’ın en mutlu olduğu alanların başında yüzde 89,5 ile SGK Hizmetleri yer alırken Türkiye’de de SGK hizmetlerinden en memnun il tablosunda en üst sırada yer alıyor. 
Sağlık hizmetlerinde ise yüzde 88,6’lık oranla Türkiye’deki en memnun ikinci il konumunda. Uşak, ulaştırma hizmetlerinde ise yine Türkiye’de ikinci sıradaki yerini koruyor. Türkiye genelinde bireylerin yüzde 77’si kendi geleceklerinden umutlu olduğunu beyan ederken Uşak’ta bu rakam yüzde 79,6 ile yine üst sıralarda. Türkiye genelinde belediyelerin “çöp ve çevresel atık toplama” hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 73,3 iken bu oran Uşak’ta yüzde 72,9 olarak belirlenmiş. Türkiye genelinde belediyelerin “engellilere yönelik” hizmetlerinden memnun olduğunu beyan eden bireylerin oranı yüzde 48,9 olurken bu rakam Uşak’ta yüzde 69,7 olarak kayıtlara geçmiş durumda. Bir diğer önemli veri ise Türkiye genelinde Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin birey yaşamına olumlu etkisinin olduğunu belirtenlerin oranı yüzde 37,1 iken bu oran Uşak’ta yüzde 26,3’te kalmış. Yüzde 22,9 oranında Uşaklı vatandaş Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin etkisi olmayacağını, yüzde 15,9’u ise zararı olacağını belirtirken, yüzde 34,9 oranında Uşaklı ise bu konuda fikrinin olmadığını beyan etmiş.
Editör: TE Bilişim