Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım? Uşak Belediyesi çalışanlarının zorlu sınavı: Sürülecek miyim, yoksa atılacak mıyım?
 Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın,  3 Haziran tarihinde yapılacak, ‘Uşak kent Konseyi 5. Olağan Genel Kurulu’nda aday olup olmayacağına karar vermediğini açıkladı. Uşak Kent Konseyi 5. Olağan genel kurulu 3 Haziran 2016 tarihinde yapılacak. Başkan Dr. Zafer Aydın, aday olup olmama konusunda net bir kararı olmadığını, Kent Konseyi Yürütme kurulu ve STK’larla istişare ettikten sonra adaylığı konusunda karar vereceğini belirtti.

SEÇİM 3 HAZİRAN’DA

Uşak Kent Konseyi Başkanı Dr. Zafer Aydın ve Yürütme Kurulu, Kent Konseyi düzenledikleri basın toplantısında Kent Konseyi Başkanlık ve yürütme kurulu üyelik seçimleri hakkında bilgi verdi.

AKM Kent Konseyi Salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Aydın, “Kent Konseyi seçimleri 3 Haziran 2016 tarihinde AKM’de yapılacaktır. Kent konseyinde seçme kazanmak isteyen STK’lar 20 Mayıs 2016 tarihine kadar bir temsilcisini yazılı olarak bildirmek zorundadır” dedi.

Kent Konseyi’nin “Yerel Yönetim 21” projesi çerçevesinde kurulduğunu kaydeden Aydın, “Bilindiği gibi kent konseyleri, valilik, belediye,  siyasi parti temsilcileri, valilik tarafından belirlenen 10 kurum ve kuruluş ve tüm STK’ların katılımı ile gönüllük esası üzerine çalışma yürüten bir organdır. Tüm STK’ları seçimlere bekliyoruz” çağrısı yaptı.

‘HENÜZ KARAR VERMEDİM’

Basın mensuplarının; ‘Tekrar aday olmayı düşünüyor musunuz?’ Sorusuna yanıt veren Aydın, “Henüz aday olup olamaya karar vermedim. Öncelikle burada bulunan yürütme kurulu üyeleri ve STK’larla istişarelerde bulunduktan sonra daya olup olmayacağıma karar vereceğim. Bu konuda şu anda net bir görüşüm yok. Ben ve arkadaşlarım, ilk geldiğimizde kent konseyinin tanınırlılığının az olduğunu tespit ettik ve bu konuda çalışmalar yaptık. Türkiye de ilk yüz nakli Uşaklı bir kadavradan yapıldığı için, kent konseyi olarak, “Erdemli Yüzler Uşak’ta’ konferansı yaparak, Uşak’ın da tanıtımında katkıda bulunduk.  Anız yangınlarının önlenmesi, Taşyaran Vadisi’nin tanıtımı, Tıp Fakültesi’nin kurulması ile ilgili, araçlardan çöp atılmaması, hayvanlara bir kap su verilmesi ambulanslara yol verilmesi ve çeşitli çevre etkinlikleri konusunda afişleme çalışması yaptık. Endüstriyel kanser konusunda Prof. Dr Yavuz Dizdar’ın Uşak’a gelip konferans düzenlemesi, okullarda çeşitli faaliyetlerde bulunulması gibi bir çok eğitim çalışmasına imza attık. Ayrıca, kadın, çocuk, gençlik meclisleri oluşturduk. Türk Halk Müziği korosu, fotoğrafçılık eğitimi, Roman Çalıştayı gibi, sosyal ve kültürel konularda da bir çok çalışma yaptık. Yeni dönemde neler yapabileceğimizi görüşüp, Uşak halkına verimli hizmet edip edemeyeceğimize karar verdikten sonra aday olup olmayacağımızı açıklamayı düşünüyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim