UŞAK PORT // Kent park projesi kapsamında yeni yapılan Güzel Sanatlar Lisesi binasında incelemede bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kent parkın hazırlık aşamasının sabır isteyen zor bir dönem olduğunu belirtti. Cahan, “Zahmetsiz rahmet olmaz. Hazırlık evresi bittiğinde, uygulama daha kolay olacak ve projemiz beklenenden daha hızlı bir şekilde hayata geçirilecek. Projenin sonunda yeşille süslenen sosyal yaşam alanları ve trafik sorununa büyük ölçüde çözüm üretmiş bir meydanı kazanacağız” diye konuştu.

Zafer Arpacı, binlerce Banazlı vatandaşla iftar yemeğinde buluştu Zafer Arpacı, binlerce Banazlı vatandaşla iftar yemeğinde buluştu

KENT PARK’IN HAZIRLIK AŞAMASI SÜRÜYOR

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın 30 Mart 2014 yerel seçimlerinden önce hazırladığı kent park projesiyle ilgili çalışmalar devam ediyor. Hazırlık, yıkım ve yapım aşamalarından oluşan proje, eski adliye binası, okullar ve kısa bir süre önce yapımı gerçekleşen ve yaklaşık 100 bin metrekarelik alanda uygulanacak. Projenin ilk aşaması olan hazırlık dönemi kapsamında, gerekli yazışmalar yapıldı ve bazı okulların yeni bina inşaatlarına başlandı. Bölgede yer alan Uşak Lisesi, Kız Meslek Lisesi, Orhan Dengiz Anadolu Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Besim Atalay Ortaokulu binalarının yenilenmesi için çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda yapımı tamamlanan yeni Güzel Sanatlar Lisesi’nde incelemelerde bulunan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, “Kent park projesi, sosyal hayata, trafiğe ve ticari hayata yapacağı katkıların yanı sıra, eğitim için de önemli bir fırsattır. Projeyi uygulayacağımız bölgedeki eski ve deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmeyen okullar yenileniyor. Önümüzdeki Eylül ayında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz, Atatürk Mahallesi’ndeki yeni binaya geçecekler” dedi.


PROJENİN HAZIRLIK EVRESİ EN ZOR KISMI

“Zahmetsiz rahmet olmaz” diyen Başkan Nurullah Cahan, kent parkın hazırlık aşamasının sabır isteyen zor bir evre olduğunu ifade etti. Başkan Nurullah Cahan, “Büyük bir alanda, Uşak’a yeni bir meydan kazandıracağız. Burada otoparklar, sosyal yaşam ve yeşil alanlar bulunacak. Kent park projesinin en önemli ve zor kısmı olan hazırlık aşamasını, bir anda tamamlamak mümkün değil. Yeni okul binalarının tamamı bittiği zaman daha rahat hareket edeceğiz. Okulların taşınması ve buradaki yıkımların gerçekleşmesiyle elimiz rahatlayacak ve proje beklenenden daha kısa sürede uygulanma aşamasına geçilecek” dedi. Başkan Nurullah Cahan, önümüzdeki günlerde eski Adliye binasının yakılacağını sözlerine ekledi. 



BAŞKAN CAHAN VATANDAŞLA İFTAR AÇIYOR
Öte yandan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, hemen her gün vatandaşla iftar yemeklerinde buluşuyor. Başkan Cahan son olarak Dikilitaş Mahallesi'ndeki iftar yemeğinde vatandaşla bir araya geldi. Eşi Halime Cahan'ın eşlik ettiği Nurullah Cahan, iftar yemeğinin ardından vatandaşın talep ve beklentilerini dinledi. Cahan, "Belediye olarak sponsor desteği alarak halk iftarları veriyoruz ve halkımız etkinliklerimize yoğun ilgi gösteriyor. Ramazan ayı birlik ve beraberliğin arttığı bir dönemdir. Birlikteliğimiz daim olacak ve Ramazan ayının ardından da halk buluşmalarımız belli zaman dilimleri ölçüsünde sürecek" dedi. 

Editör: TE Bilişim