Çokkozlar’dan Özdilek’a kadar uzanan çay kenarı boyunca bisiklet yolu projesini gündeme alan Uşak Belediyesi, bisiklet kullanımının yaygınlaşması için Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte “Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek Projesi”nin ikinci etabını hayata geçirdi. Proje kapsamında bugün bir dizi etkinlik düzenlendi, Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Başkan Mehmet Çakın ve İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’in de yer aldığı protokol, etkinliğin yapılacağı Spor Lisesi’ne bisikletle geldi. 2 kilometrelik yolu bisikletle gelen protokol mensupları, burada 75 bisikleti öğrencilere dağıttılar.

Bazı öğretim üyeleri, 60 liralık yemeği 20 liraya yiyor iddiası Bazı öğretim üyeleri, 60 liralık yemeği 20 liraya yiyor iddiası

Protokolün kullandığı yol boyunca, araç sürücülerine yönelik mavi zemin üzerine bisikletlilerle yolu paylaşmaya dair uyarılar dikkat çekti. Söz konusu hattın genel anlamda bisikletin yoğun kullanıldığı bir alan haline gelmesinin hedeflendiği ve benzer çalışmanın daha önce Alper Günbayram ve Saime Sefa Erdoğan Ortaokulu için yapıldığı belirtildi. Ayrıca etkinlik kapsamında bisikletin yanı sıra; koruyucu ekipman ve sağlık verisi takibi için akıllı saat dağıtımı yapıldığı kaydedildi.

ALANA BİSİKLETLE GELEN PROTOKOLE AKROBESİ VE DANS GÖSTERİSİ YAPTILAR

Öte yandan Spor Lisesi öğrencileri de alana bisikletle gelen Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, Başkan Mehmet Çakın, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve diğer protokol mensuplarına, dans ve akrobasi gösterileri yaptı. Gösterilerin ardından 75 adet bisikletin dağıtımı yapılırken, burada konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Mehmet Çakın, hedeflerinin karbon emisyonu sıfır olan ve obezite tehlikesinden korunan gençlerin yetiştiği bir kent ideali olduğunu belirtti.

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün de, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bizler sporu her alanda seviyor ve destekliyor, gençlerimizi de teşvik etmeye çalışıyoruz. Sağlıklı Gelecek Bisikletle Gelecek Projesi’nin ikinci adımında tüm kurumlarımızla iş birliği içerisindeyiz ve üçüncü okula bisikletlerin dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bizler görev ve yetki alanımız çerçevesinde Uşak’ımıza ne kazandırabiliriz diye düşünüyor, bu kapsamda birçok önemli çalışma hayata geçiriyoruz. Bu projenin de çok kıymetli olduğunu belirtiyor ve ülkemizde bisiklet kültürünün yaygınlaşmasını temenni ediyorum”.

Editör: TE Bilişim