Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde
Uşak Belediyesi’nin kent merkezinde uyguladığı kent park projesi kapsamında, kente yeni bir öğretmenevi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul binası inşa ediliyor.



Kemalöz Mahallesi’ne inşa edilen yeni eğitim binaları, Kuyucak yolu üzerindeki Yaşar Akar İlköğretim Okulu’nun yanı başında yer alıyor.
Yaklaşık 5 ay önce temeli atılan çalışmalar kapsamında, binaların kaba inşaatları büyük oranda tamamlandı.



Milli Eğitim Bakanlığı ve Uşak Belediyesi arasında imzalanan protokol kapsamında inşasına başlanan binaların en kısa sürede tamamlanıp hizmet vermeye başlayacağını belirten Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, söz konusu faaliyetlerin kent için önemli katkılar sağlayacağını söyledi.



Yeni öğretmenevi binasının lüks otel konforunda olacağını kaydeden Başkan Cahan, “İlimiz için alternatif bir konaklama merkezi daha inşa ediliyor. 24 odalı lüks otel konforunda yeni bir öğretmenevimiz her geçen gün büyük oranda ilerleme kaydediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası da bu kapsamda yenileniyor. Bölgeye yeni inşa edilen okul binasının da alandaki hareketliliği artıracağını ve buradaki esnafımızın iş yoğunluğunu yükselmesini öngörüyoruz. Çalışmalarımız en kısa sürede bitecek ve Uşak’a yakışır eğitim binalarımız öğrencilerimize ve öğretmenlerimize hizmet verecek” dedi.



Ortaya konan somut çalışmalarla kent parkın hayal olmaktan çıktığını söyleyen Başkan Cahan, “Göreve geldiğimizde kent parkla ilgili sözümüzü tutacağımızı ifade ettik ve bu konuda çalışmalarımıza hızla başladık. Bir dönem, kent parkı hayal olarak gören ve yapılmasına imkansız gözüyle bakanlar vardı. Fakat bölgedeki yıkımları hızlı bir şekilde başlattıktan ve yeni eğitim binalarının yapımı için gerekli girişimcileri başlattıktan sonra, bunun hiç de hayal olmadığını gösterdik. Şu anda kent park sahasında ekiplerimiz uygun olan alanlardaki hazırlıklarını sürdürüyorlar. Kent park, tamamlandığında ilimiz yeni bir meydan kazanacak ve kent merkezindeki trafik sıkışıklığına kalıcı çözüm üretilecek” diye konuştu.


 
 
 
Editör: TE Bilişim