Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, 2020-2021 eğitim-öğretim bahar döneminde uygulamalı dersleri olan ve yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerle bir araya geldi.

Etkinlikte Tıp Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileriyle buluşan ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Prof. Dr. Savaş, pandemi nedeniyle öğrencilerle ayrı kaldıklarını ancak bu dönem uygulamalı dersleri yüz yüze gerçekleşen öğrencilerle bir araya gelerek, hasret giderdiklerini söyledi. Bazı bölüm ve programlarda yüz yüze eğitime başladıklarını aktaran Rektör Savaş, “Covid-19 için gerekli tedbirler alınarak, üniversitemizde uygulamalı dersleri olan bölüm ve programlarımızda yüz yüze eğitime başladık. İnşallah en kısa zamanda pandemi biter ve tüm öğrencilerimize kavuşuruz. Çünkü kampüsümüz öğrencilerimizle güzel.” dedi.

Prof. Dr. Savaş: “Sağlık çalışanlarımızın hepsi birer kanatsız melek”

Dünyanın en kutsal mesleklerinden biri olan doktorluk eğitimi alan Tıp Fakültesi öğrencilerinin yüz yüze eğitime başlamasının çok önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Savaş, “Sizler eğitimlerinizin ardından birer doktor olarak, ülkemize, milletimize ve insanlığa hizmet edeceksiniz. Sağlık çalışanlarımızın hepsi birer kanatsız melek. Ülkemiz ve dünya pandemi ile mücadele ediyor. Bu mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarımıza sizin huzurunuzda bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Tabi bu süreçte Tıp Fakültesi öğrencilerinin pratik eğitimleri oldukça önemliydi. İlk zamanlarda teorik eğitimlerini tamamladıktan sonra en kısa zamanda yüz yüze eğitime başladık. Eğitimlerinize başlamadan önce hepiniz aşılarınızı da oldunuz. Hepinize kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”şeklinde konuştu.

Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek

Prof. Dr. Savaş: “Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında pilot üniversiteyiz. Seramik ve Moda Tasarımı Bölümlerimizdeki yüz yüze eğitimler bu açıdan çok önemli.”

Uşak Üniversitesinin, Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması projesinde pilot üniversite olduğunu ve Türkiye’de bu alanları kapsayan tek Tasarım merkezine sahip olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Savaş, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde yer alan Seramik ve Moda Tasarım Bölümlerinin uygulamalı derslerinin yüz yüze yapılmasının bu açıdan önemli olduğunu söyledi.

Öğrencilerle bir süre sohbet ederek, sorularını cevaplayan Rektör Savaş, bir an önce alınan tedbirlerle beraber Covid-19 Pandemisinin sona ermesini dileyerek, öğrencilere çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim