Uçlu Kalemler

, farklı kullanımlar için kalemin bir ucunda farklı uçlar bulunan bir kalem türüdür. Örneğin, hem ince hem de ultra ince uçlu kalemler vardır. Böylece uçları gerektiği gibi değiştirerek her iki stille de kolay ve hızlı bir şekilde yazabilirsiniz. Uçlu kalemler, kolaylık sağlamak amacıyla gövde uçlarında birden fazla uç bulundurdukları için multipen veya multi-tip kalemler olarak da bilinirler.

Uçlu kalemler ayrıca doldurulabilir kalemler olarak da adlandırılır. Çünkü istediğiniz mürekkep akışı türüne göre değiştirebileceğiniz değiştirilebilir uçlara sahiptirler. Bu tür kalemler, diğerlerinin yanı sıra tükenmez, rollerball ve dolma kalemleri içerir. Özellikle kurşun kalem olarak da başarılı bir şekilde kullanılabilen uçlu kalemlerin pratik bir kullanım özelliğine sahip oldukları biliniyor.

Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor

Uçlu kalemlerin birçok farklı çeşidi vardır. Ancak çoğu malzemeyi kalemin ucundan sivri ucundan başka bir şey kalmayana kadar kazıyarak çalışır. Bu, kullanıcının herhangi bir özel ekipmana veya önce bir uzmandan eğitime ihtiyaç duymadan seçtikleri herhangi bir yüzey üzerinde küçük işaretler yapmasına olanak tanır. sayfasında bu ürünleri görebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim