Uluslararası hazır giyim sektöründe uluslararası markalara koleksiyonlar sunan CU Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile Uşak Üniversitesi Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) Tasarım, Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında; tasarım, eğitim, bilimsel, teknik iyileştirme faaliyetlerini kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde Uşaklı Prof: Öğrencilerimizin türküden nefret eder halde

Rektörlük makamında gerçekleşen protokole Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş ve CU Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş. Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik Müdürü Kamil Bilir imza attı.

İmza töreninin ardından Rektör Savaş; CU Tekstil Ar-Ge ve Sürdürülebilirlik Müdürü Kamil Bilir, CU Tekstil Üretimden Sorumlu Tekstil Mühendisli Fatih Kumru ve DTS Tasarım Merkez Müdürü Doç. Eren Öner ile sektörün durumu, bölgesel ihtisaslaşma faaliyetleri, Uşak tekstil sanayisindeki katma değer arayışları, yapılabilecek ortak çalışmalar konularında değerlendirmeler yaptı.

DTS Merkezi'ni ziyaret eden ve tasarım merkezi personelleri ile bir araya gelen CU Tekstil yetkilileri, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yapılan görüşmede DTS Tasarım Merkezinin, CU Tekstil firmasına 3 Boyutlu Tasarım, Yüzey Tasarımı, Koleksiyon Hazırlanması, Fonksiyonel Tasarımlar Geliştirilmesi, Geri Dönüşüm ve Sürdürülebilirlik konularında destekler verebileceği ve bu konuda yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

Editör: TE Bilişim