Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım

Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, sendikasına Uşak’tan 6 üyenin daha katıldığını söyledi. Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, “Eğitim İş Uşak Şubesi olarak her gün giderek büyüyen bir aileyiz. Ülkemizdeki her alanda olduğu gibi eğitimde de ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu noktada bizlere düşen eğitimcilerin sorunlarını çözmek ve onların dertleriyle dertlenmektir” dedi.

Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, sendikasına Uşak’tan 6 üyenin daha katıldığını söyledi. Uşak Merkez’den Yağmur Yılmaz, Murat Şahintürk, Rabia Kulaboğa, Banaz’dan Gökay Güler, Seher Çevik ve Binnur Erdoğan’ın sendikasına katıldığını belirten Ercan Uzun, okul temsilcilerinin bu noktada çok önemli bir fonksiyon üstlendiğini belirtti. Okul temsilcileri Özgül Bozan, Özge Tekin, Özgür Selçuk ve Banaz İlçe Temsilcileri Refik Tuncay ve Selçuk Karakaya’ya teşekkür eden Uzun, “Eğitim İş Uşak Şubesi olarak her gün giderek büyüyen bir aileyiz. Ülkemizdeki her alanda olduğu gibi eğitimde de ciddi sorunlar yaşanıyor. Bu noktada bizlere düşen eğitimcilerin sorunlarını çözmek ve onların dertleriyle dertlenmektir. Eğitim İş Uşak Şubesi olarak sendikamızı ilimizde büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Lisansüstü öğrenim gören rehber öğretmenlere artırımlı ek ders ödenmesi konusunda da açıklama yapan Ercan Uzun, şöyle konuştu: “25.08.2021 tarih ve 31579 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren, Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2022 ve 2023 yıllarını Kapsayan 6.Dönem Toplu Sözleşmenin, “Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme” başlıklı İkinci bölümünün 8. maddesinde lisansüstü öğrenim gören öğretmenlere ilave ek ders ücreti; "Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir." şeklinde düzenlenmiştir. Ancak uygulamada, rehber öğretmenlerin fiilen ders yapmadığı gerekçesiyle bu düzenlemeye ilişkin ek ders ödemeleri konusunda mağduriyet yaratılmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim