Dünya Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında 3 yeni üyeyi sendikasına katan Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, Dünya Öğretmenler Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Öğretmenlik mesleğinin ekim ayının ilk haftasında dünya çapında bir statü kazandığını belirten Uzun, hafta boyunca çeşitli etkinliklerin yapıldığını ve bunun öğretmenlik mesleğinin sorunlarına dikkat çekmek açısından önemli olduğunu ifade etti.
Uzun, Dünya Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında 3 yeni üyeye Eğitim İş Sendikası rozeti taktıklarını söyledi. Uzun, Uşak Merkez’de Mustafa Yaylagül, Ecem Özkayıhan İpçi ve Fevzi Atasorkun’u sendikalarına kazandırdıklarını dile getirdi. Meslek Lisesi’ndeki temsilcileri Suat Hayri Cabar ve Şerif Serkan Yılmaz’ın emekleri sonucu Uşak Eğitim İş ailesinin büyüdüğünü ifade eden Uzun, “Dünya Öğretmenler Günü etkinliklerimiz kapsamında 3 yeni arkadaşımızı sendikaya kazandırdık. Sendikal mücadelemiz, sadece bizim sendikamıza üye olanların değil, diğer sendikaların da üyelerinin haklarının aranmasına yöneliktir. Bizler tüm öğretmen arkadaşlarımızı kucaklıyor ve hepsini çatımızda buluşmaya davet ediyoruz. Yeni katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum ve onları aramıza katan arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum” dedi.
Uzun, “5 Ekim tarihi, 1966'da uluslararası öğretmen meslek örgütleri ile ILO ve UNESCO tarafından düzenlenen toplantıda öğretmenlerin toplumsal statüsü ve haklarına yönelik çok önemli kriterlerin belirlenmesi ve tüm ülkeleri bağlayan ‘Öğretmenlerin Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararları'nın alınması nedeniyle, Dünya Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Söz konusu "Tavsiye Kararları", öğretmenlerin sadece mesleki hakları ve çalışma koşulları değil, toplumdaki yeri ve toplumların daha üst medeniyet seviyelerine gelmesi konusundaki kıymetlerinin de altının çizilmesi ve uluslararası bir toplu iş sözleşmesi anlamı taşıması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu belgeye Türkiye imza atmış bulunsa da, maddelerin neredeyse hiçbirinin uygulanmaması nedeniyle 5 Ekim, ülkemizde bir kutlamanın değil, hak aramanın günü haline gelmiştir” dedi.

Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım Atilla Yeşilada: Önce kendi öğrencimizi eğitelim ve karnını doyuralım

Editör: TE Bilişim