THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor THY, Uşak'a uçuş okulu kuruyor

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ercan Uzun, “Bir üyemiz haksız yere “Norm Fazlası Atamalarında” hakkı olan Hasan Hilmi İlkokulu’na atanmayarak haksız bir şekilde Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu’na atanmıştır. Sendikamızın vermiş olduğu hukuk mücadelesinde üyemizin haklı olduğu ortaya çıkmış ve atanması gereken Hasan Hilmi İlkokulu’na ataması gerçekleşmiştir. Hukuksuz şekilde Hasan Hilmi İlkokulu’na ataması gerçekleşen diğer öğretmenin de Hasibe ve Mazhar Gürbüz İlkokulu’da oluşan norm açığına atanması gerekirken daha merkezi konumda bulunan Milli Egemenlik İlkokulu’na norm fazlası olarak ataması gerçekleşmiştir” dedi.

“Yine başka bir örnek Banaz İlçesi Kızılcasöğüt Ortaokulu’nda müdür yardımcısı olarak çalışan bir üyemiz geçirdiği disiplin soruşturması neticesinde kanun, tüzük ve yönetmeliklere aykırı olarak Karahallı ilçesine sürgün edilmiştir. Üyemiz uğradığı haksızlık sonucunda İdare Mahkemesine dava açıp Yürütmeyi Durdurma kararı çıkarak haklılığını ispat etmiştir” diyen Uzun, şöyle konuştu: “Yukarıda anlattığımız örnekler ilimiz öğretmen camiasında kanayan bir yaraya dönüşmüştür. Herkesi vicdan muhasebesi yapmaya itmiştir. Biz Eğitim-İş Sendikası olarak bize farklı ve ayrıcalıklı muamele istemiyoruz. Kanun, yönetmelik ve ilgili mevzuatlar neyse tüm memurlara aynı şekilde uygulanmasını istiyoruz. Bu uygulamaların Valiliğimiz ve Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından dikkate alınmasını, tüm eğitim çalışanlarına eşit davranılmasını beklemekteyiz” dedi.

Öte yandan Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, söz konusu durumlarla ilgili daha önce bilgilendirmelerde bulunduklarını ve bu tip açıklamaların maksatlı yapıldığını belirtti. 

Editör: TE Bilişim