Uşak Belediyesi’nin UKAMER adıyla kurduğu “Kadın Koordinasyon Merkezi” tarafından düzenlenen evlilik okulu, üçüncü dönem öğrencileri olan genç çiftlere eğitimler verildi. Doktor, psikolog, aile uzmanı ve din görevlileri tarafından verilen eğitimlere katılan çiftler, evlilikte yaşayacakları olası sorunlarla mücadele etmenin yol ve yöntemlerini öğrendi. Evlilik okulunda ayrıca çiftlere yönelik sosyal ve sportif bazda da eğitimler verildi. Kemankeş ve açık hava sineması etkinliğiyle sosyal ve kültürel anlamda zaman geçiren evlilik okulunun öğrencisi olan çiftler, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam için edinme gereken tüm bilgileri aldılar. Evlilik okulunu ziyaret eden Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner ve UKAMER Başkanı İlknur Ertuğrul, burada çiftlerle sohbet etti.

CEYLANER: AİLE TOPLUMUN EN ÖNEMLİ YAPI TAŞI

Ailenin toplumun en önemli yapı taşı olduğunu dile getiren Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Ceylaner, buradaki faaliyetlerin bu noktada  büyük önem taşıdığını söyledi. Uşak Belediyesi’nin sosyal sorumluluk bağlamında yaptığı çalışmaların başında eğitim faaliyetlerinin geldiğini belirten Ceylaner, “Eğitimin hayat boyu devam eden bir süreç olduğunun bilinciyle, UKAMER bünyesinde evlilik okulunu kurduk ve burada önemli eğitim faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu okulu, diğer okullardan farklı kılan en önemli özellik, günün her saatinde ihtiyaç duyulacak olan bilgiler vermesidir. Mesleki anlamda edindiğimiz bilgileri sadece mesleği icra ettiğimiz saatlerde kullanırız, fakat evlilik hayatı, iş hayatından daha farklı. Kişinin evliliği iyi ve yaşamı düzenliyse, iş hayatında daha düzenli ve başarılı oluyor. Kişinin evliliği iyiyse, o evliliğin içinde yetişen çocuklar da topluma faydalı birer bireye olarak yaşama katılıyorlar. Bu bakımdan evlilik, hayatın tamamını kuşatan kutsal bir kurum. Aile toplumun en önemli yapı taşı. Bu nedenle evlilik okuluna ilgi her geçen gün artıyor. Burada eğitim veren eğitmenlerimize ve bu organizasyonu hayata geçiren tüm çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

UKAMER Başkanı ve AK Partili Uşak Belediye Meclis Üyesi İlknur Ertuğrul da, evlilik okulundaki faaliyetler hakkında bilgi verdi. Ertuğrul, “UKAMER olarak evlilik okulumuzu kurduk ve 2 farklı dönemde mezunlarımızı verdik. Burada çok önemli ve hayatımıza pozitif yön veren eğitimler veriliyor. Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğümüz, Müftülüğümüz ve Sağlık Müdürlüğümüz bünyesindeki uzmanlarımız ve eğitmenlerimiz; genç çiftlerimize uzun, hayırlı, bereketli bir evlilik geçirmeleri için çeşitli eğitimler veriyorlar. Evlilikte sağlık, zor zamanlarda sağlam bir psikoloji, aileyi aile yapan iletişim unsuru ve dinimiz açısından uymamız gereken kurallar anlatılıyor. UKAMER, bu dönemin ardından tekrar evlilik okuluna kayıtlar yapacaktır ve belli bir sayıya ulaşıldığında 4’üncü dönemi de açacağız. Bize bu noktada destek veren Uşak Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakın’a, Belediye Başkan Yardımcılarımıza ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor Gelen gideni aratır endişesine rağmen Uşak Üniversitesi'nde şafak sayılıyor

UŞAK VALİSİ VE BAŞKAN ÇAKIN, SON GÜN OKULU ZİYARET ETTİLER

Öte yandan evlilik okulunun son günündeki etkinliklere Uşak Valisi Turan Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın da katıldı. Burada mezun olan çiftlerle sohbet eden Vali Ergün ve Başkan Çakın, çiftlere belgelerini takdim ettiler. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, aktivitelerin hazırlanması ve eğitimlerin verilmesinde emeği olanlara teşekkür etti. Çakın, “Aile içi iletişimi güçlendirmek ve sorunları çözmek için açtığımız evlilik okulumuz, toplumsal bazda önemlidir. Burada verilen her eğitim, hayatımızın her döneminde bizlere mutlu ve doğru yaşamanın yolunu göstermektedir. Bu noktada eğitmenlerimize ve yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Evlilik okulunun 3. Dönem katılımcılarını da tebrik ediyor, aile hayatlarının huzurlu ve mutlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim