CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın öğretmen kardeşi Mustafa Yalım’ın sosyal medya paylaşımı nedeniyle sürgün edildiği öne sürüldü.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Yalım’ın sosyal medya paylaşımı nedeniyle Isparta’nın Yalvaç ilçesine sürüldüğünü ifade etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uzun, “Uşak Merkez Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Mustafa Yalım, sözde sosyal medyada “Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret ve saygısızlık” unsuru içeren paylaşımlarda bulunduğu iddiası ile Isparta ili Yalvaç İlçesine haksız ve hukuksuz olarak sürgün edilmiştir. Sendika olarak dosyayı incelediğimizde “Yanlış ettin Reisim, Ulu Hakan, Yüce Önder, Reisim aralık ayı boyunca hiç zam yapmamış, Haklar haram olsun sen beterini gör de nasıl oluyormuş- İsmet devlet değildi… Süleyman da değil Recep de değildi’’ şeklindeki ironi yapılan sözlerden kastını aşan anlamlar çıkarılmamalıdır. Bu sözlerde hiçbir hakaret yoktur. Üyemiz Isparta ili yalvaç ilçesine idari yönden sürgün olarak gönderilmiştir” dedi.

Fotoğraf açıklaması yok.

Mustafa Yalım’ın can güvenliğini koruma amaçlı sürüldüğünü ileri süren Uzun, “Kaldı ki sözü edilen suç idari yaptırımı gerektirecek nitelikte değildir. Üyemizin ‘can güvenliğini koruma amaçlı’ sürgün edildiğini ‘velilerden, öğrencilerden ve öğretmenlerden tepki alabileceğini düşündükleri için’ idari yönden yaptırım uygulaması ihtiyacı duymuşlardır. Üyemizin paylaşımlarından sonra Uşak ilinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmamışken, Isparta ili Yalvaç ilçesinde göreve başladığında başına kötü bir şey gelmeyeceğini kim garanti edebilir? Öğretmenimizin karşılaşacağı bir olumsuzluk sonrasında, bu sürgün kararının altında imzası olanlar bu kararlarının altında kalacaklardır. Yapılan bu sosyal medya paylaşımlarında, üyemizin sürgün edilmesini gerektirecek herhangi bir kanun, tüzük ve yönetmelik yoktur. Yapılan bu sürgün tamamen keyfi ve siyasi sebeplere dayanmaktadır” diye konuştu.

MUHABİRİN YORUMU- HABERİN BURADAN SONRAKİ KISIM TAMAMEN YORUMDUR

MUSTAFA YALIM’IN SOSYAL MEDYA HESABI BİR ÖĞRETMENE YAKIŞMAYACAK ADAR AVAM
 

Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, her sendika başkanı gibi üyesini savunmuş. Ercan Uzun’un üyesini savunması normal ve hiçbir öğretmenin düşüncesinden dolayı sürgün edilmesi de doğru değil.

Fakat Mustafa Yalım’ın sosyal medya hesabına kısaca bir baktım ve şunu gördüm, bir öğretmene yakışmayacak kadar avam buldum.

Açıkçası sosyal medya hesabındaki paylaşımları, hem sektörün içinde olan hem de iletişim fakültesinde eğitim gören biri olarak, Mustafa Yalım’a değil, bir öğretmene yakıştıramadım. 

Netice itibariyle Mustafa Yalım bir öğretmen ve öğrencilerine örnek olması lazım. Çünkü sosyal medya hesapları, günümüz şartlarında kişilerin aynasıdır.

Haber kısmını aynen yayınladık ve bu konuyla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri açıklama yaparsa onlara da yer veririz.

Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?

HABER VE YORUM: ALİ ARASLI

Editör: TE Bilişim