Konuyla ilgili görüştüğümüz bir Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticisi, söz konusu iddiayı, sendika yönetimine sorduklarını ve okul idarecisiyle de görüştüklerini belirterek, “Konuyla ilgili öğretmen arkadaşımıza kadar ulaşıldı ve böyle bir durumun söz konusu olmadığı ifade edildi. Burada tutanak tutulan konu, başka bir öğretmenle ilgili bir durumdur. Cenazesi olan öğretmen arkadaşımız ve okulda bulunan yaklaşık 15 öğretmen cenazeye katılmışlardır ve hiçbir arkadaşımız hakkında tutanak tutulmamış” dedi.

Uşak Üniversitesi'nin alacağı 55 sözleşmeli personel için yoğun talep! Alım nasıl yapılacak? Uşak Üniversitesi'nin alacağı 55 sözleşmeli personel için yoğun talep! Alım nasıl yapılacak?

TÜRK EĞİTİM SEN UŞAK ŞUBE BAŞKANI FIKRA İLE İMADA BULUNDU
Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı İrfan  Kılınçer, Uşak’taki bir okulda yaşanan durumu fıkra ile karışık sosyal medya hesabından aktardı.  Sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu okulun ismini vermeden bir mesaj veren ve aynı zamanda Kamu Sen Uşak İl Başkanı olan İrfan Kılınçer, ismini belirtmediği müdürün okul çalışanlarının birinci derece yakınlarının vefatı durumunda dahi izin vermediğini ve kafaya taktığı isimlerin okula gidip gelmediğini hizmetlilere sorduğunu ve okulda olmayan personel ve öğretmenlerin bu anlarına denk getirip, tutanak tuttuğunu iddia etti. Kılınçer’in iddiası üzerine yaptığımız haberin ardından, konuyla ilgili Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, hemen gerekli adımları attı ve durumun ne olup olmadığına dair bilgi topladı. İlk olarak Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı İrfan Kılınçer’le görüşen yetkililer, durumla ilgili söz konusu okulun müdürüne ulaştı. Söz konusu okulun müdürüyle görüşen Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, tarafların sözlü olarak bilgisini aldı ve o gün yakını vefat eden öğretmenle de görüştüler.

YAKININI KAYBEDEN ÖĞRETMENİN İZNİ VERİLMİŞ
Ağabeyini kaybettiği ifade edilen öğretmen E.U.’nun 10 Ekim 2022 günü izinin 4 gün olacak şekilde onaylandığı ve okul müdürünün de, izin kağıdını imzaladığı ve her hangi bir sıkıntı çıkarmadığı dile getirildi. Okul müdürünün o gün cenazeye gitmek isteyen öğretmeneler yönelik de her hangi bir problem çıkarmadığı ve yaklaşık 15 öğretmenin de cenazeye katıldığı bilgisi paylaşıldı. Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yakını vefat eden öğretmen E.U.’nun da aksi bir beyanda bulunmadığı ve okul müdürüyle ilgili her hangi bir şikayet konusunun olmadığını ifade etti. Öte yandan okulda tutulan tutanağın başka bir öğretmenle ilgili bir konu olduğu ve bu tip durumların zaman zaman meydana gelebildiği bildirildi.
Okul müdürünün de sözlü bilgisine başvurulduğunu belirten yetkililer, “Okul müdüründen gerekli doneleri aldık ve personele izin verildiğini gördük. Ölüm ve doğum gibi mücbir sebeplerde zaten kanun çalışanın her zaman yanında ve burada müdür istese de aksi bir işlem yapamaz. Okul müdürü eğer izin vermemiş olsa ve bununla ilgili bir tutanak tutsaydı gerekeni yapardık. Bunun dışında okul içinde başka bir öğretmenle ilgili yaşanan bir durum ve bu konuyla ilgili tutanak konusu var. Fakat bu cenaze ile ayrı bir konu” dedi.
Öte yandan Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı İrfan Kılınçer’in fıkra ile yaptığı paylaşım şöyle: “Okulun Birinde Çok Ama Çok Başarılı Bir Okul Müdürü Varmış... Bu Okulun Müdürünün Tek Bildiği Şey Emirler Yağdırıp , Bağırıp Çağırmakmış ... Çokta Sözünü Dinletemezse Soruşturma Açmakmış... Soruşturma Açmak İçin Tutanak Tutup İmzalayacak Başka Birini Bulamayınca Tek Başına İmzalarmış ... Uhdesindeki Personelin Birinci Derece Yakını Vefat Etse Bile Koltuğundan Kalkmaz Cenazeye Katılmazmış , Katılmak İsteyenlere İzin Vermezmiş ... Kafayı Taktığı İnsanların Okula Gelip Gelmediğini Hizmetliye Sorar ,Kendisinin Okulda Olması Gereken Zamanda Okulda Olmayan Mesai Arkadaşı İçin Hizmetliye Sordum Gelmedi Tutanak Tuttum Diye Resmi Yazı Yazarmış ... Okulunda İletişimle Çözülebilecek Sorunlar İçin Üstlerinden Yardım İstermiş... Şimdilik Fıkra Bu Kadar ... Fıkra Olarak Kalması Dileğiyle ... @usakilmem”

Editör: TE Bilişim