Türk Eğitim Sen Uşak Şube Başkanı İrfan Kılınçer, bir okulun müdürünü fıkra anlatır gibi Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet etti. Sosyal medya hesabı üzerinden söz konusu okulun ismini vermeden bir mesaj veren ve aynı zamanda Kamu Sen Uşak İl Başkanı olan İrfan Kılınçer, ismini belirtmediği müdürün okul çalışanlarının birinci derece yakınlarının vefatı durumunda dahi izin vermediğini ve kafaya taktığı isimlerin okula gidip gelmediğini hizmetlilere sorduğunu ve okulda olmayan personel ve öğretmenlerin bu anlarına denk getirip, tutanak tuttuğunu ifade etti.

Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek Uşak'ta İmam Hatiplilerin binasına dar gelirli öğrencilere eğitim veren ADD geçecek

Dilek ve şikayet mektubu gibi olan fıkranın sonuna da Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün resmi intagram hesabının linkini ekleyen Kılınçer’in fıkra olarak anlattığı ve muhtemelen gerçekte yaşanan olay şöyle:

“Okulun Birinde Çok Ama Çok Başarılı Bir Okul Müdürü Varmış... Bu Okulun Müdürünün Tek Bildiği Şey Emirler Yağdırıp , Bağırıp Çağırmakmış ... Çokta Sözünü Dinletemezse Soruşturma Açmakmış... Soruşturma Açmak İçin Tutanak Tutup İmzalayacak Başka Birini Bulamayınca Tek Başına İmzalarmış ... Uhdesindeki Personelin Birinci Derece Yakını Vefat Etse Bile Koltuğundan Kalkmaz Cenazeye Katılmazmış , Katılmak İsteyenlere İzin Vermezmiş ... Kafayı Taktığı İnsanların Okula Gelip Gelmediğini Hizmetliye Sorar ,Kendisinin Okulda Olması Gereken Zamanda Okulda Olmayan Mesai Arkadaşı İçin Hizmetliye Sordum Gelmedi Tutanak Tuttum Diye Resmi Yazı Yazarmış ... Okulunda İletişimle Çözülebilecek Sorunlar İçin Üstlerinden Yardım İstermiş... Şimdilik Fıkra Bu Kadar ... Fıkra Olarak Kalması Dileğiyle ... @usakilmem”

Öte yandan söz konusu paylaşımın ardından, bu okulun hangi okul olduğu ve müdürünün kim olduğu da merak konusu oldu. Uşak İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin'in bu konuyla ilgili sendikadan bilgi alması ve anlatılanlar doğru ise gereğini yapması bekleniyor. Konuyla ilgili görüştüğümüz Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, sendika yönetimiyle durumu görüşeceklerini ve böyle bir iddia ve durum varsa gerekli prosedürün işletileceğini bildirdi.

Editör: TE Bilişim