Türk Sağlık Sen’in Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ndeki görev değişikliği ile ilgili yaptığı açıklamanın ardından, Uşak Üniversitesi Yönetimi, avukatları kanalıyla sitemize bir bilgi notu iletti. Söz konusu haberimizle ilgili inceleme yaptıklarını ve söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Uşak Üniversitesi yönetiminin avukatı Fatih Güngör tarafından whatsapp işletme hesabımıza iletilen bilgi notunda, “Uşak Üniversitesi olarak hem uluslararası hem de ulusal anlamda tanınırlığımız ve başarılı çalışmalarımızla şehrimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına katkı sağlamaktayız. Yaptığımız çalışmalarla URAP’ta ilk 100 içerisindeyiz ve hedefimiz ilk 50’de yer almak. Dünyanın en prestijli sıralama kuruluşları olan Times Higher Education (THE), SMIMAGO ve UI Greenmetric sıralamalarına girdik ve sıralamalarımız yükselmeye devam etmektedir. Ulusal ve yerel medya tarafından Üniversitemizin başarıları yayımlanmaktadır” ifadelerine yer verildi.

Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?

Söz konusu haberimizle ilgili yapılan açıklama şöyle devam etti: 

“www.usakport.com adlı internet sayfasında “Uşak Diş Hekimliği’nde yer değişikliğine tepkiler!” başlıklı yazı ile ilgili olarak yapılan incelemede, söz konusu personelimizin kadrosunun Diş Hekimliği Fakültesinde olmadığı, 2547 sayılı Kanunun 13/b-4 maddesi gereğince Diş Hekimliği Fakültesinde görevlendirildiği ancak Tıp Fakültesinde duyulan ihtiyaç üzerine Tıp Fakültesi Dekanlığına görevlendirildiği, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununun 3 üncü maddesinin a fıkrasının “Kamu görevlisi: Bu Kanun kapsamında yer alan kurum ve kuruluşların kadro veya pozisyonlarında istihdam edilenlerden işçi statüsü dışında çalışan kamu görevlilerini,” şeklinde tanımlandığı, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu ve Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu Kapsamına Giren Kurum ve Kuruluşların Girdikleri Hizmet Kollarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik hükümleri gereğince, kadro ve pozisyonu dikkate alındığında üye olarak ilgili hizmet kolunda yer almasının uygun olmadığı tespit edilmiştir. Bu sebeplerle, bahsi geçen Üniversitemiz personelinin kadro, pozisyonu ve ilgili mevzuat dikkate alındığında iddiaların gerçeği yansıtmadığı, https://www.usakport.com/gundem/usak-dis-hekimligi-ndeki-yer-degisikligine-tepkililer-h9926.html linki ile yayımlanmaya başlayan basın açıklaması ilgili mevzuata aykırı olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır. İlgili Sendikaya gerekli bilgilendirilmeler yapılmıştır. Bu sebeplerle ilgili yazının kaldırılmasını talep ederiz”.

EDİTÖRÜN NOTU:

Bahsi geçen haberde, her hangi bir hakaret, rencide etme veya belden aşağı vurma gibi bir durum söz konusu olmadığı için haberi yayından kaldırmayacağımızı ve bu konuda Uşak Üniversitesi’nin yasal haklarını kullanacaklarını ifade ettik. Normal şartlarda sendikalar, kurumlara yönelik bu tip açıklamaları dönem dönem yaparlar ve bunlar hakaret içermediği müddetçe yayınlanır. Bu haberde de vicdani anlamda her hangi bir sorun yoktu. Üniversite yönetimi elbette yayından kaldırma talebini mahkeme nezdinde de arayabilir ve en tabi haklarıdır. Sendika yönetiminin de bu ifadelere ve beyana yönelik yanıtları olursa bu sayfada aynen yer alacaktır.

Editör: TE Bilişim