Dünyadaki yükseköğrenim kurumlarıyla ilgili araştırmalar yapan ve raporlar hazırlayan İngiltere merkezli Times Higher Education (THE), “Impact Rankings-Üniversitelerin Etki Sıralaması (2022)” listesini açıkladı.

Uşak Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDGs) kapsamında gerçekleştirilen sıralamada, 2021 yılında olduğu gibi 2022 yılında da dünyadaki ilk 1000 üniversite arasında yer aldı.

Değerlendirilen üniversite sayısında bu yıl 2021’e göre  % 23 artışın sağlandığı ve 110 farklı ülkeden/bölgeden 1.525 üniversitenin değerlendirildiği açıklandı. Uşak Üniversitesi “SDG-4, Nitelikli Eğitim”  alanında 2021’de 201-300 arasında iken 2022’de 101-200 sıralamasında yer almayı başardı.

Üniversite ayrıca “SDG-3, Sağlık ve Kaliteli Yaşam” başlığında 601-800, “SDG-9, Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı”  başlığında 401-600 ve “SDG-17, Amaçlar için Ortaklıklar” başlığında ise dünya üniversiteleri listesine girdi.

Uşak Üniversitesinin performansı bir kez daha tescillendi.

Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?

THE tarafından yapılan sıralamanın yükseköğretim kurumları açısından önemli olduğuna değinen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Üniversitemizin her yıl daha üst sıralarda yer alması bizleri hem gururlandırıyor hem de motive ediyor. Özellikle eğitim-öğretim, sosyo-kültürel, AR-GE ve inovasyon alanlarındaki çalışmalarımız ve yenilikçi projelerimiz ile topluma yönelik performanslarımız tescil edilmiş oluyor. Üniversitemizde uyguladığımız kalite çalışmaları ile stratejik hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim