Uşak'taki 7 okulun öğrencileri, büyük savaşlar için buluşacak! Uşak'taki 7 okulun öğrencileri, büyük savaşlar için buluşacak!

Küresel bazda yaşanan covid-19 salgını nedeniyle, uzunca bir süredir eğitime uzaktan online olarak devam eden Uşak Üniversitesi’nde, bazı bölümlerdeki öğrencilerin 1 Mart 2021 itibariyle, yüz yüze eğitime başlayacakları bildirildi. 
Uşak Üniversitesi Senatosu, “2020-2021 Bahar Dönemi Eğitim-Öğretim Duyurusu” ile ilgili güncelleme yaptı. Yapılan güncellemeye göre, daha önce eğitime uzaktan devam eden bazı bölümler için yüz yüze eğitim kararı, bazı bölümler için 1 Mart 2021’den geçerli olmak üzere alındı. 1 Mart 2021 itibariyle, tıp fakültesi 4’üncü dönem stajları, diş hekimliği fakültesi 4 ve 5’inci sınıfların pratik eğitimleri, güzel sanatlar seramik 2’inci, 3’üncü ve 4’üncü sınıflar, moda tasarım 2’inci ve 4’üncü sınıflar (8. Haftadan sonra) ve sağlık bilimleri hemşirelik bölümü 4. sınıf uygulama derslerinin gruplar halinde ve kontrollü bir şekilde yüz yüze yapılması kararlaştırıldı. Hemşirelik bölümü uygulama dersine girecek öğrencilerin covid-19 aşısı olmaları şartı da senato tarafından konuldu.  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ağız Diş Sağlığı, İlk ve Acil Yardım, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Yaşlı Bakım Programlarının 2. sınıf öğrencilerinin de mesleki uygulama derslerinin eğitimlerinin 2. doz COVİD-19 aşıları tamamlanana kadar uzaktan öğretimle, sonrasında ise yüz yüze yapılacağı kararlaştırıldı. 

Senato, 10 Mayıs 2021 itibariyle de spor bilimleri ve sivil havacılık bölümlerinde eğitim gören öğrencilerin uygulamalı derslerinin yüz yüze olmasına karar verdi.  Mühendislik Fakültesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunda yürütülen İşletmelerde Mesleki Eğitim Dersinin (7+1 ve 3+1) işletmelerde yüz yüze yapılacağı belirtilirken, lisansüstü derslerin tamamının  yüz yüze yapılması kararlaştırıldı.
Öte yandan uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin, derslere devam zorunluluğunun yüzde 60 oranında olduğu ve bu kurala uymayanların devamsızlıktan nedeniyle kalacakları bildirildi. Öte yandan, yüz yüze eğitimin başlamasıyla, tüm yurtta olduğu gibi kampus içinde de maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulacağı ve kütüphane gibi mekanların kullanımında söz konusu kurulların esas alınacağı ifade edildi. 
 
 

Editör: TE Bilişim