Uşak'taki 7 okulun öğrencileri, büyük savaşlar için buluşacak! Uşak'taki 7 okulun öğrencileri, büyük savaşlar için buluşacak!

    Uşak Üniversitesi Rektörlüğüne, yeniden atanan Prof. Dr. Ekrem Savaş, yeni dönem için bir mesaj verdi. Uşak Üniversitesinin bilim üreterek, ürettiği bilimi yayarak ve bu bilimin ışığında öğrenciler yetiştirerek, bölgemizin, ülkemizin ve milletimizin kalkınmasına süratle destek olmaya devam edeceğine inandığını belirten Rektör Savaş, “Göreve geldiğimizde tek hedefimiz üniversitemizi dünyanın en saygın bilim yuvaları arasında hızla yerini almasını ve mezunlarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanmalarını sağlamaktı. Bu hedef için proje ve yayın sayımızda sağladığımız artışlar, açtığımız yeni bölümler ve iyileştirdiğimiz fizikî şartlarla hiç durmadan çalışmaya devam ettik. THE (Times Higher Education) 2022 Dünya Üniversiteler sıralamasında reporter statüsü kazanmak yayın başarımızı gösteren önemli bir göstergedir.” dedi. Prof. Dr. Savaş mesajında yayın ve projelerde kalite ve nicelik artışının, bilimsel bir ekosistem ortamı tesis etmekten geçtiğini belirtti.
Üniversite-sanayi işbirliğine vurgu yapan Savaş, görevde olduğu sürede bulunduğu bölgeden kopuk olmayan, ayakları yere sağlam basan; üretim, inovasyon ve AR-GE odaklı bir üniversite olma yolunda attıkları adımlardan bahsederek yeni dönemde de Uşak Üniversitesini deri, tekstil ve seramik alanında bir tasarım üssü haline getirmek için çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini ifade etti.
    Mesajında, yeniden atanma kararının hedeflerin gerçekleşmesi için adımların doğru bir yol üzerinde atıldığı anlamına geldiğini belirten Rektör Savaş meslektaşlarına seslenerek, “Bu, sizlerin özverili çalışmalarınızla mümkün olmuştur. Önümüzdeki süreçte de üniversitemizi dünyanın en köklü ve saygın üniversiteleri arasında görmek için aynı motivasyonla, daha güçlü proje ve yayınlarımızla var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Editör: TE Bilişim