Uşak Üniversitesi’nde görev yapan bir profesörün Uşak Üniversitesi yöneticilerini YÖK’e personel alımından dolayı YÖK’e şikayet etmesiyle ilgili üniversiteden verilen sözlü cevapta, “Bahsi geçen soruşturma konusu, haberde belirtilenden farklıdır” denildi. Haberde ise "Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Üniversitesi Yönetim Kurulu üyeleri hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na şikâyetiniz ile ilgili olarak hakkınızda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 53. maddesinin (a) ve (b) bendi ile ilgili disiplin hükümleri uyarınca disiplin soruşturulması başlatılmıştır” ifadeleri yer aldı.

Uşak Üniversitesi’ndeki bir profesöre açılan soruşturmayla ilgili haber Birgün Gazetesi’nden Berkay Sağol tarafından “YÖK’e şikâyete soruşturma” başlığıyla haberleştirildi. Habere göre; Uşak Üniversitesi’nde görev yapan bir profesörün geçtiğimiz haziran ayında üniversite tarafından yayımlanan akademik ilanla ilgili üniversiteye bilgi edinme başvurusunda bulunduğu ve bunun üzerine  Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı ve Uşak Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyelerini YÖK’e şikayet ettiği ifade edildi. Aynı haberde, şikayet sonrasında üniversite tarafından profesöre soruşturma açıldığı iddia edildi.

Haberin üzerinden Uşak Üniversitesi Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü’nden haberin aslının olup olmadığı ile ilgili Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’la görüşme talebinde bulunduk. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın, haberle ilgili her hangi bir görüş belirtmeyeceği ve haberde yer alan iddiaların yalan olduğu ifade edildi. Telefon üzerinden verilen sözlü bilgide, söz konusu soruşturmanın başla bir olayla ilgili olduğu ve bu tip haberlerin belgesiz yapılması durumunda, erişim engelleme talebinde bulunulacağı kaydedildi.

Uşak Üniversitesi'nin alacağı 55 sözleşmeli personel için yoğun talep! Alım nasıl yapılacak? Uşak Üniversitesi'nin alacağı 55 sözleşmeli personel için yoğun talep! Alım nasıl yapılacak?

Söz konusu haberde, ilgili profesör hakkında açılan soruşturmanın detaylarıyla ilgili olarak da şu ifadeler yer almıştı: “Şikâyet başvurularınıza konu olan ve başvurularınızda anlatılan usulsüzlük iddialarıyla ilgili olarak Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Uşak Üniversitesi Personel Daire Başkanlığının iddialara ilişkin verdiği cevaplarda ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda işlemlerin yapıldığı bildirilmesine rağmen Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş ve Uşak Üniversitesi Yönetim Kurulu üyeleri hakkında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na şikâyetiniz ile ilgili olarak hakkınızda 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 53. maddesinin (a) ve (b) bendi ile ilgili disiplin hükümleri uyarınca disiplin soruşturulması başlatılmıştır”. ALİ ARASLI//

Editör: TE Bilişim