Uşak Üniversitesi ile Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) arasında üniversite - sanayi işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol törenine Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Başkan Vekilleri Cem Demirci, Fatih Mehmet Sancak, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Tutum, Pınar Berberoğlu, Müge Şahin, Genel Sekreter Prof Dr. Fatih Dalkılıç, Sanayi, Dijitalleşme ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Başkanı Ceren Sertdemir Yavuz, Başkan Vekili Remzi Uslu, Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Dr. Atike İnce Yardımcı katıldı.

Türkiye’de sağlık, mühendislik, eğitim, sanat, spor, tarım, ormancılık, gıda ve hayvancılığın geliştirilmesi ve modernize edilmesine yönelik sanayi-üniversite iş birliğinin sağlanması amacıyla gerçekleşen imza töreni sonrasında, bu kapsamda projeler geliştirilmesi ve katma değeri yüksek üretimler yapılması karara bağlandı. Ayrıca deri, tekstil ve seramik alanlarında pilot üniversite olan Uşak Üniversitesi’nin, EGİAD üyelerinden bu kapsamda faaliyette bulunan şirketlerle iş birliği sağlaması ve öğrencilerin istihdam edilmesine yönelik çalışmalar gerçekleştirilmesi karara bağlandı.

Rektör Savaş: “EGİAD ile öğrencilerimize yönelik kariyer faaliyetleri yapacağız.”

Törende 66 ülkeden 3400 yabancı öğrencisi ile Deri, Tekstil ve Seramik (DTS) alanlarında pilot üniversite olarak yaptıkları faaliyetleri aktaran Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Türkiye’de bir ilk olan ve üç alanı kapsayan DTS Tasarım Merkezini açtıklarını belirtti. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını dileyen Rektör Savaş “EGİAD ile öğrencilerimiz için kariyer etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Gençlerimizi iyi yönlendirmek mentorlük yapmak gerekir. Kendilerine yol haritaları seçmeleri için yardımcı olmak gerekir. Sivil toplum kuruluşlarında etkin olmalarını öneriyoruz. İyi bir bilim insanı olmaları öncelikleri olsun istiyoruz. Öğrencilerimize ne yaparsanız yapın, en iyisini yapın önerisinde bulunuyoruz. Kaderimiz geri kalmışlık olmamalı, öğrencilerimizin bilime ilişkin projeler üretmelerini öneriyoruz. Öğrencilerimizin çok çalışmalarını destekliyoruz” dedi. Matematik alanına kendini adadığını da belirten Prof. Dr. Ekrem Savaş, başarılı yaşam sürecini de sanayicilerle paylaştı.

Rektör Savaş: “Bölgemizin önde gelen kurumlarıyla ele ele ülkemizin kalkınmasına katkı veren katma değeri yüksek işler yapmaya devam ediyoruz.”

Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu? Uşak Üniversitesi'ndeki Prof: Nasıl bir ilkel düşünce bu?

Uşak OSB Teknopark kurulması sürecini anlatan Rektör Prof. Dr. Savaş, “Yüzde 50 oranında doluluk sağladık. AR-GE firmalarımız ağırlıkta. Ülke sanayisinin uluslararası rekabet edebilir ve ihracata yönelik bir yapıya kavuşturulması maksadıyla teknolojik bilgi üretmek, üründe ve üretim yöntemlerinde yenilik geliştirmek, ürün kalitesini veya standardını yükseltmek, verimliliği artırmak, araştırmacı ve vasıflı kişilere iş imkânı sağlamak amacındayız. Katma değerli işler yapmaya açığız. Kim çalışırsa sırtımızda taşımaya hazırız.” dedi.

100 öğrencinin katılımı ve 36 öğrencinin istihdamı üzerine İstihdam Merkezi açtıklarını da aktaran Prof. Dr. Savaş, Uşak Üniversitesinden mezun olan gençlerin şehirden kopmaması için çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer ise, üniversite – sanayi iş birliğinin öneminin bilincinde olan bir STK olarak üniversiteler ile ortak projeler geliştirmeye önem verdiklerini ifade ederek Uşak Üniversitesi ile imzaladıkları işbirliği protokolünden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AR-GE projeleri, bilişim sektöründe yenilikçi çalışmalar ve girişimcilik hikâyelerinin üniversitelerden çıktığını vurgulayan Yelkenbiçer, “Üniversite–sanayi işbirliğinde, araştırmalar gerçekleştirmek, girişimciler ve piyasalar arasındaki işbirliğini artırmak, teknolojik bilgiyi ticarileştirmek, teknolojisi yoğun üretim ve girişimciliği desteklemek, küçük ve orta ölçekli işletmelerin yeni ve ileri teknolojilere uyumunu sağlamak, yatırım olanakları yaratmak bilgi ve teknoloji transferini kolaylaştırmak, yüksek katma değerli, AR-GE’ye dayalı ileri teknoloji ürün ve hizmetlerin üretilmesine destek olmak hedefindeyiz. Uşak Üniversitesi ile imzaladığımız işbirliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Başta Rektör Savaş olmak üzere tüm Uşak Üniversitesi personeline ve öğrencilerine çalışmalarında başarılar diliyorum.”dedi.

Editör: TE Bilişim