Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, okul müdürleri ve öğretmenlerle yaptığı buluşmada, kentteki eğitim yatırımları ve kalitesiyle ilgili bazı görüş ve tespitlerini anlattı. Burada kentteki eğitim kalitesi hakkında görüşlerini açıklayan Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, genel olarak kentin iyi bir seviyede olduğunu, fakat bunu kesin bir ölçü olarak kabul etmediğini söyledi. Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, eğitimde her zaman için bir üst sıranın hedeflenmesi gerektiğini ifade ederek, “Eğitim zaten şu anda ilimizin iyi bir yerde olduğunu ifade ediyorum. Fakat bu iyiliğin hiçbir zaman sınırı ve ölçüsü yok. Ölçüm şu 10’uncuysam neden 9’uncu değilim. Her zaman ölçüm bu. Bir süre önce milli eğitim bakanımız ilimizi ziyaret etti ve eksiklerle ilgili görüşlerimizi belirttik. İlimizdeki 100 milyon değerindeki milli eğitim yatırımlarına 430 milyon TL’lik bir yatırım bütçesine ulaştırdık” dedi.

OKULLARDA SIVI SABUN VE PEÇETELERE ÖZELLİKLE BAKIYORUM

Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, zaman zaman köy, ilçe ve mahallelerdeki okulları ziyaret ettiğini ve bunların çoğunun da son anda okul idarecilerine haber verilerek bildirildiğini belirtti. Okul idarecilerinin temizlik ve hijyen konusunda azami özeni göstermesini isteyen Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “Okullarımızı hep birlikte açtık ve bütün öğrencilerimizin masasının üstünde ders kitapları hazır bekledi. Bugün bütün köy okullarımızda lavaboya gittiğinizde peçeteyle ilinizi silip, sıvı sabunla elinizi yıkıyorsunuz. Ben okullara gittiğimde hep lavabolara giderim ve sırf bunları kontrol etmek için giderim. Bu konuda bir sıkıntımız yok ve okul müdürlerimiz mutlaka eksiklerini bildirsinler” diye konuştu.

Kentte ikili eğitim yapan tek okulun kaldığını ve bunun da çözümü için yeni bir okul inşa edileceğini kaydeden Vali Dr. Turan Ergün, şöyle söyledi: “İlimizde bazı okullarımız yıkılıyor ve yapılıyor. Bu nedenle 9 kilomtre mesafedeki okula 30 kilometre taşınıyor gibi yalan haberler yapılıyor. Bunlara itibar edilmemesi lazım. İlimizde sadece 1 okulumuzda ikili eğitim var ve bu da Türkiye için çok önemli bir rakam. Milli Eğitim Bakanımız talimat verdi ve ilimizdeki ikili eğitim yapılan okul kalmaması için gerekenin yapılmasını istedi.”

“MESLEKİ EĞİTİMDE HEDEFİ 10 BİNE ÇIKARDIK”

Mesleki eğitimin son dönemlerde dünya genelinde ve Türkiye’de büyük önem kazandığını dile getiren Vali Dr. Turan Ergün, “İlimizdeki mesleki eğitim kurumlarının güçlendirilmesi ve mesleki eğitim açığının kapatılması da bizim için önemli bir konu. Bu konuda Haziran ayında hedefimizi bakana bildirdik ve 2 bin olan hedefimiz 10 bine çıktı. 2023 yılının sonunda eğitim ve öğretim yılının bitimiyle bu hedefe hep birlikte ulaşacağız” dedi.

ÖĞRETMENLER, ÖĞRENCİLERİN YAŞADIKLARI EVLERE KADAR BAKMALI

Öğretmenlere seslenen Vali Dr. Turan Ergün, “Öğretmen bizim için önemli ve değerlidir. Bizler sizlerle birlikte olacağız ve geçen hafta kariyer basamakları sınavına katıldık. Burada öğretmenlerimizin büyük bölümünün uzman öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Başarı sadece öğretmen ve yöneticiden gelmez. Fiziki yapı, okul, veli, öğretmen ve öğrenci işbirliği ile başarı gelir. Öğretmenler fedakar olsun ve öğrencilerin yaşadıkları yeri görsünler ve ona göre ödev versinler. Biz imkansızlık nedeniyle okumadın diyen kimsenin kalmamasını istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle öğretmenlerimizin emeklerinin karşılıksız kalmayacağını biliyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim