Uşak’ta bulunan eğitim sendikaları üye sayılarını paylaştı ve buna göre kentte İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı öğretmenler bazında en fazla üyesi olan sendika Eğitim Bir Sen olurken, ikinci sırada Eğitim İş Uşak Şubesi yer aldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bazında açıklanan sayılara göre kentteki okul öncesi, ilk, orta ve lise dereceli okullarda görev yapan öğretmen ve eğitim çalışanlarının bin 870’i Eğitim Bir Sen’e üye oldu. Yine aynı kategoride Eğitim İş’e üye olan öğretmen ve eğitim çalışanlarının sayısı bin 211 olurken, Türk Eğitim Sen ise bin 114’le üçüncü sırada yer aldı. Eğitim Sen’in 190, TEC Sen’in 112 ve Hürriyetçi Sen’in de 45 üyesi bulunuyor.  Kentte son dönemlerde en fazla üye yapan sendikaların başında Eğitim İş geldi ve kısa sürede yüzde 70 büyüme rakamı ortaya koydu.

Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar? Uşak Tıp'ın kurucu dekanı: Ne yani rektörden hesap mı soracaklar?

ÜNİVERSİTELER EKLENİNCE RAKAMLAR VE SIRALAMA DEĞİŞİYOR

Uşak Üniversitesinde görev alanların da katılmasıyla Uşak’taki eğitim sendikalarının üyeleri daha farklı bir tablo çizdi. Eğitim Bir Sen tarafından paylaşılan tabloya göre, üniversitedeki görevlilerin de eklenmesiyle 2 bin 59 üyeye çıkan Uşak Eğitim Bir Sen Şubesi birinci, bin 391 üyeyle Türk Eğitim Sen ikinci ve bin 306 üyeyle de Eğitim İş Sendikası üçüncü oldu. Diğer sendikaların ise toplamda 394 üyesi bulunduğu aynı tabloda yer aldı.

Kentte yetkili sendika olan Eğitim Bir Sen Uşak Şube Başkanı Bilal Kara, sendikasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve üniversitedeki üyeleriyle birlikte birinci olduğunu belirterek, “2005’ten 2023’e Uşak’ta Eğitim Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolunda 52 sendika içinden bizi tercih eden tüm üyelerimize şükranlarımızı sunarız. Gece gündüz demeden üyelerimizin derdi ile dertlenen sahada mücadele veren önceki dönem tüm şube başkanlarımız ve yönetim kurullarımıza , İlçe temsilcilerimize ve yönetimlerine , Uç beylerimiz iş yeri temsilcilerimize teşekkür ederiz. Eğitim Bir Sen sizlerle büyümeye devam edecek” dedi.

EĞİTİM İŞ ÜYE SAYISINI HIZLA ARTIRAN SENDİKA OLDU

Öte yandan kentte üye sayısını en çok artıran sendika ise Eğitim İş Uşak Şubesi oldu. Eğitim İş Uşak Şube Başkanı Ercan Uzun, yüzde 70 oranında yeni üye yaptıklarını belirterek, “Bir yıl sonra daha çok çalışıp yetkili sendika olacağız” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim