Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek! Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret rakamını açıkladı. Erdoğan, "Çalışan ve işveren tarafı ortak bir rakam üzerinde maalesef anlaşamadı. Her kesim kendi çıkarları ve hassasiyetleri için bir tutum ortaya koyacaklardır. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de burada olmasıydı. Taraflardan her hangi biri olmadığı için çalışanların alacağı en az maaş düzeyini ve asgari ücreti ortada bırakamazdık. Geçmiş yıllarda da taraflar anlaşmaya varamadığı halde hükümet tarafından sonlandırılan pek çok asgari ücret müzakeresi vardır. Açıklayacağımız rakam ülkemizin genel ekonomik ve sosyal düzeyi ile uyumludur. 2023 asgari ücreti tıpkı memur ve kamu çalışanlarına yapıldığı oldu ve bundan kimsenin şüphesi olmasın. Adate akrebin kıskancında büyüyen ve gelişen Türkiye'nin çok büyük fedakarlıklırla kazandığı imkanları her bir ferde vermeyi sürdüreceğiz" dedi.

YIL İÇİNDE 2 KEZ ZAM YAPTIK

"2002 yılında bunun altını çiziyorum ve söylüyorum 184 TL olan asgari ücret bizim dönemimizde, nominal olarak 30, reel olarak yüzed 142 oranında artmıştır" diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz yıl başında asgari ücrete o günlerin şartlarını dikkate alarak yüzde 50 oranında artış yaparak net 4 bin 253 TL'ye yükseltmiştik. Sadedece bununla kalmadık ve asgari ücrettek gelir ve damga vergisini kaldırdık. Yıl içinde de 5 bin 250 TL'ye çıkardık. Bunu unutmayalım sırtımızda yumurta küfesi var ve bunları ilmik ilmik dokuyarak yapıyoruz. Ülkemizi faiz, kur ve enflasyon cenderesinden çıkarma mücadelesini koruyan bir yol izliyoruz. Sırtında yumurta küfesi olmayanlar atıyor. Şunu bunu veririz diye. At nereye giderse gitsin. Ama biz hassasız. 85 milyon olan ülkemizde bu yıl 1 milyon artış var ve yıl sonunda 86'yı aşma ve yakalamamız mümkün. Bütün bunları düşünmek zorundayız. Bu ayla birlikte enflasyon hızla aşağıya düşecektir ve buna şahitlik edeceğiz. Enflasyonu yıl ortasında yüzde 30'lu ve yıl sonunda yüzde 20'li rakamlara indirmekte kararlıyız. Herkes hesabını buna göre yapsın. Asgari ücreti belirlerken hem geçmiş kayıpları telafi edecek ve hem de enflasyon destekli bir yaklaşım belirledik".

GEREKİRSE İKİNCİ KEZ ZAM YAPILIR, 2023 YILI ASGARİ ÜCRET 8 BİN 500 TL

Erdoğan, "Beklenmedik bir tabloyla karşılaşırsak yine ara düzenleme yapmaktan kaçınmayız.Şimdi sizlerle birlikte önümüzdeki yılın asgari ücret rakamını açıklamak istiyorum. Net asgari ücret 2023'te inşallah 8 bin 500 TL olarak aramızda mutabık kaldık. Hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

Editör: TE Bilişim