Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası eski Başkanlarından ve Ankara Milletvekili İYİ Partili Durmuş Yılmaz, Uşak’ta parti teşkilatının basın toplantısında, son dönemlerde merak konusu olan “Seçimden sonra dolar ve altının” durumu hakkında açıklamalar yaptı. Doların seçimden sonra ne kadar olacağına dair somut bir açıklama yapılmasının doğru olmadığını belirten Yılmaz, bağlayıcı açıklamaların piyasalara olumsuz etkilerde bulunacağına işaret ederek, “Doların ne kadar olacağını söyleyemem. Zaten bunu bilsem de söylemem” dedi.

Uşak'taki dev tekstil firmasının borçları için mahkeme kararı verildi Uşak'taki dev tekstil firmasının borçları için mahkeme kararı verildi

Yılmaz, “Eğer iktidar devam ederse ve bu politikalar devam ederse, dövizin normale dönme süreci çok uzun süre daha devam eder. Yeni bir iktidar gelirse de daha kısa sürede beklentiler olumluya çevrilecektir. Kısa vadede belli değişkenlerin normale dönmesi de bu süreçte sağlanabilir. Çünkü atılacak olan adımlarla sistem normale dönebilir. Ben bugüne kadar nokta tarifi yapmam. Dolar şu kadar veya bu kadar olur demem. Bunu söylemek de doğru değil. Bir değişim olursa kısa vadede işler yoluna girebilir” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim