Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal
USAKPORT.COM/// Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, bölgenin 3. Genişleme alanıyla ilgili dava süreci nedeniyle, kente yeni yatırımcı gelmediğini ve bu konuda yaşadığı sorunları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a anlatacağını belirterek, “Yanımıza kesinlikle milletvekillerini veya hiçbir bürokratı almayacağız. Her şeyi dosdoğru anlatacağız” dedi. 

Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu, bölgedeki gelişmeler ve çalışmalarla ilgili düzenlediği basın toplantısında, dava konusu olduğu için her hangi bir çalışma yapılamayan 3. Genişleme Alanı’yla ilgili yaşanan sorunlara değindi.  Uşak OSB’nin 3’üncü genişleme alanıyla ilgili bazı sorunlar yaşadıklarını ve dedikodularda çalışmanın önünün kesildiğini ifade eden Halil Ağaoğlu, şu anda bölgede yatırım yapmak için 150 büyük şirketin talepte bulunduğunu kaydetti. 



VEKİLLER YANIMIZDA DEĞİL
Milletvekillerinin yanında olmadığını açıklayan Halil Ağaoğlu, bugüne kadar tüm talep ve şikayetlerini Uşak adına yaptığını belirtti. Türkiye’nin büyük firmalarının bölgede yatırım için ilgili ve istekli olduğunu dile getiren Halil Ağaoğlu, “Buraya Türkiye’nin en büyük firmalarından Erdemoğlu Holding geldi ve biz bunu anlatacağız. Seneye de olmazsa çekileceğiz. Burada yeri hiç olmayanlar bizi mahkemeye veriyorlar ve bu iş yargıya gidince uzuyor. Geçen hafta yine geldiler ve buralarda kazı yaptılar. Bizi şikayet edenler, bunun içinde AK Partili olanlar da var. Onlar gösteriyorlar şurayı-burayı kazın diye. Şu anda ciddi bir talep var ve biz zar zor bazı firmaları ikna ettik.   Şu anda buraya 150 firma yatırım yapmak istiyor ve yer veremiyoruz. Bazılarının kulaklarına kar suyunu kaçırmamız lazım. Ben buranın başkanıysam eğer, ben bazı kişileri şu anda Cumhurbaşkanına şikayet ettim ve haber bekliyoruz. Ben şikayetlerimi hep Uşak için yaptım ve engelleniyoruz. Ben bizim taleplerimizin Cumhurbaşkanı’na çıktığını sanmıyorum. Vekiller hep halledeceğiz diyorlar ve bizim taleplerimiz engelleniyor. Şu anda burada takılıp kaldık ve lütfen siz de bunu gazetelerinizde değerlendirin. Ben 2 sefer tarafları şikayet ettim. Zaten bundan sonra ekibimle gideceğim, ne vekiller ne de her hangi bir bürokratı yanımıza almayacağız” dedi. 

CUMHURBAŞKANI’NA HER ŞEYİ DOSDOĞRU ANLATMAK İSTİYORUZ, KABAHAT VEKİLLERİN
“Sayın Cumhurbaşkanı’na her şeyi dosdoğru anlatmak istiyoruz” diyen Halil Ağaoğlu, şöyle söyledi: “Biz bu konudan bıktık ve hepimizin bir işi var. Ben kendi ödemelerimi yapamamışım ve adam beni arayıp hesap soruyor. Sonra kalbini kırdığım için gidip özür diliyorum. Burada kabahat vekillerin. Ben burada doğdum ve buraya gömüleceğim. Bazıları Uşak’ın kıymetini bilmiyor ve gidin bakın başka illerde vekiller neler yapıyorlar? Biz nisan ayında çoğu işimizi bitireceğiz ve eğer Haziran’da devletimiz de olmazsa, 3. Bölgeyi yapmayacağız. Bizim adımızı çıkardılar ve güya ben ve ekibim 5 liraya yer alıp, 20 ila 25 liraya satıyormuşuz. Sonra konuşuyoruz ve valinin yanında sordum ve toprak satan adama beni tanıyıp tanımadığını sordum ve adam beni tanımadığını söylüyor. Yani dedikodularla bir şeyler yapılmaya çalışılıyor. Biz üstüne gittikçe bazılarının kalbi kırılacak ve keşke Cumhurbaşkanı bize randevuyu verse ve bu işe el atsa.” 



KEŞKE TATLI CADI SEMENTA GİBİ OLSAM DA BURNUMU OYNATIP YER AYARLASAM
Yeni sanayi alanındaki tarımsal arazinin binde 3 dolayında olduğunu kaydeden Halil Ağaoğlu, “Gidin çevremizdeki OSB’lerini inceleyin. Keşke ben tatlı cadı Sementa gibi olsam da burnumu oynatıp yer ayarlasam. Bazı arkadaşlarımız siz uyuyor musunuz ve Manisa Audi’yi kaptı diye bize sitem ediyor. Kardeşim adam orada araziyi bedava verdi. Ben burayı alacağım yolunu, hafriyatını yapacağım ve teslim edeceğim. Bizde öyle para havadan gelmiyor ve her şeyi kendi imkanlarımızla yapıyoruz. Karşı tarafta endüstri alanı var ve o zaman da büyükleri gezip yatırımcı çekmeye çalışacağız.  Ben de insanım ve yaşım artık 60 oldu ve bazı lafları kaldıramıyorum” diye konuştu. 



MEHMET ALTAY’A ‘SENİ ŞİKAYET EDECEĞİM’ DEDİM
Her şeyi açık açık konuşacaklarına değinen Halil Ağaoğlu, şöyle konuştu: “Milletvekilleri şu anda bizim yanımızda değiller ve bu olay 2 buçuk yıldır sürüyor. Bir gün bizi alın gidelim neden böyle oldu bilelim. Doğu’daki vekiller, gerekirse şahsı hırpalıyor ve işi görüyor. Maalesef bizim vekiller yanımızda değil. Ben Mehmet Altay’a ‘seni şikayet edeceğim’ dedim. O anda telefonla uğraşıyordu ve ‘edin’ dedi. Vekillerimiz yanımızda olsa sevinirdik ve bana garezleri var gibime geliyor. Ben kendilerine de söyledim ve biz artık onlarla diyalogu kestik. Sayın Valimiz tarafsız ve olumlu bakıyor fakat o da devletin valisi.” 

ZEUGMA SERAMİK BURAYA YATIRIM YAPACAKTI VE AFYON’A KAPTIRDIK
Halil Ağaoğlu,  “Zeugma Seramik’in sahibi oğlunu rüyasında görmüş ve buradan yer istedi fabrika kurmak için ve yer veremedik. Ahmet Okur bunun için çok uğraştı ve olmadı. Şimdi adam gitti Afyon’a fabrika kurdu. Bizim burası bir merkez ve ham maddenin yanı sıra nitelikli iş gücü de var. Bizim işgücümüz hiçbir yerde yok. Personelimiz alın teri ile çalışıyor. Şu anda Uşak’a Gediz, Simav ve Kula’nın köylerinden geliyor. Burada belki para verecekti ve orada çok cüzi bir rakama yer verdiler. Allah’tan Suriyeliler geldi ve onlar da biraz tembel ve yalancılar. Türkiye’nin en büyük sunta üreticisi de buradan yer istedi ve cevap veremedik. Adam 3 aydır beni ne oldu ne oldu diye arıyor. Ama adama cevap verecek yüzüm yok. Biz 2 köyden de 1’er 2’şer kişi aldık ki fiyatları Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nün verdiğini anlattık” dedi. 
Editör: TE Bilişim