Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı Uşak, Bursa ve İzmir'de tekstilciler can çekişiyor! Dev şirketin ismi komik bir paraya satıldı

Son dönemlerde Türkiye genelinde en çok konuşulan konulardan biri nakit avans ve ihtiyaç kredileri. İhtiyaç kredi faiz oranlarının yükseldiği ifade ediliyor. Geçen hafta tüketici kredilerinde büyüme hızı yıllık yüzde 100’e ulaştı. Ortalama ihtiyaç kredisi faizleri de 5 yılın zirvesine çıktı.  BloombergHT’nin verdiği bilgilere göre son dönemlerde yoğun bir ilginin gösterildiği ve nakit avansa da yönelimin arttığı tüketici kredilerinde faiz oranları artıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) tarafından paylaşılan rakamlara göre, ortalama ihtiyaç kredisi faizleri 18 Mayıs ve 25 Mayıs döneminde yüzde 39,3 düzeyine çıktı. 

En yüksek düzeyde 

2018'den bu yana en yüksek düzeyde olan ihtiyaç kredisi faizleri, tüketicilerin ihtiyaçları doğrultusunda kredi kullanımı için bir engel teşkil ediyor. Bankalar, son dönemlerde ihtiyaç kredisi verirken, daha titiz ve tarayıcı bir prensiple yaklaşıyorlar. Öte yandan bazı tüketiciler, ihtiyaç kredilerini birer yatırım aracı gibi de kullanabiliyorlar. Altın ve döviz gibi unsurlara para yatırmak için çekilen ihtiyaç kredilerinin eskiye nazaran daha az verilmesi ve yüksek faiz oranı dikkat çekiyor. 

Editör: TE Bilişim