Altın ve para uzmanı İslam Memiş, yatırımcıları 28 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesi uyardı. İslam Memiş, Haber Global'e yaptığı değerlendirmede bazı tespitlerde bulundu. Son dönemlerde vatandaşın ve özellikle ev hanımlarının yatırımlarını altına yönlendirdiği ve kuyumcuların dolup taştığı görülüyor. Altın fiyatları, internet ortamında verilenle piyasada satılan arasında da değişkenlik gösterebiliyor. Altına yoğun bir ilginin 'halk deyimiyle hücumun' olduğu bu dönemde İslam Memiş'ten bir uyarı geldi. Memiş, Haber Global’den Gizem Bilen’e konuştu ve şu açıklamaları yaptı: “Gram altın serbest piyasalarda 1375 TL. Ons altını takip etmeye devam ediyoruz. Orada da bir miktar geri çekilmeler var. Dolar TL kurundaki geri çekilmeyle birlikte gram altında düşüşlere neden oldu. 148 lira değer kaybetti gram altın, kısa vadede kuvvetli değer kayıpları ama 1350 lira altında değer kaybı beklemiyorum".

Uşak'taki dev tekstil firmasının borçları için mahkeme kararı verildi Uşak'taki dev tekstil firmasının borçları için mahkeme kararı verildi

Seçim önü piyasada bazı manipülasyonların oluştuğunu kaydeden Memiş, piyasaların biraz daha kontrollü gittiğini belirterek, "Seçim sürecinde dikkat edilmeli. Hem dolar hem gram altın tarafında bugünkü seyirlerin kalıcı olmayacağını dikkatte almak gerekiyor. 1350-1380 bu aralarda gezinmeye devam ediyor. 1350 altındaki rakamlar biraz zor, buralar alım fırsatı olarak göz önüne alınmalı" dedi. 

Editör: TE Bilişim