Eğitim Bir Sen Uşak Şube Başkanı Bilal Kara, memurun kayıplarını telafi edecek bir zam beklediklerini söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kara, memura Aralık ayı enflasyon oranı ile birlikte gerçekleşecek zam oranına ilave bir artış yapılması gerektiğinin altını çizdi. Artan enflasyondan en çok etkilenen kesimin sabit gelirliler olduğuna dikkat çeken Kara, “Asgari ücret artışı sonrası oluşan memnuniyetin kamu görevlileri adına da gerçekleşmesi gerektiğini her fırsatta vurguluyoruz. 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon oranı ile birlikte ek zam talebimiz, Sendikamız Genel Başkanı ve yöneticileri tarafından bakanlığa iletildi. Bizler de Uşak’taki memur arkadaşlarımızın beklentilerini genel merkezimize bildirmiştik. Bundan sonraki süreç Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı arasında işleyecek. Asgari ücrete yapılan artış kamuoyunun taleplerinin karşılık bulduğunu gösteriyor. Bizler de kamu görevlileri adına beklentileri ifade ettik. Asgari ücreti artırmaya neden olan sebepler memurlar için de geçerli” dedi.

Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?

Kara, ilave zam isteklerinin yanı sıra vergi dilimi konusunda da beklentilerinin olduğunu ifade ederek, “Vergi matrahı konusunda devam eden bir huzursuzluğumuz var. Son bir kaç ay kamu görevlileri matrahlarından dolayı aldığı ücreti kaybediyor. Verginin yüzde 15' e sabitlenmesi konusunu da gerçekleştirdiğimiz toplantı vesilesiyle aktarmış olduk. Vergi matrahlarının yükseltilmesini talep ettik. Ya matrahları yükselterek ya da verginin sabitlenmesi gibi yöntemle gelir kaybı önlenebilir” dedi.

Editör: TE Bilişim