Uşak’ta 155 personelle hizmet veren PTT A.Ş.’nin 182’inci yılı nedeniyle, kentteki 182’inci müşteriye jest yapıldı. PTT’nin Uşak’ta 2022’nin ilk 3 çeyreği itibariyle 192 bin 892 kargoya işlem yaptığını ifade eden Özdemir, bir önceki yıla nazaran kargoda yüzde 15 oranında bir artış olduğunu belirterek, “PTT olarak kargoda önemli bir unsuruz. Bunun yanında eskisi gibi mektuplaşma kalmadı. Mektupları sadece koleksiyon meraklısı olanlar bir birine gönderiyor. Gelişen iletişim teknolojisi nedeniyle telgrafı da sadece devlet büyüklerimiz ve milletvekillerimiz kullanıyorlar. Çeşitli programlara iletmek için telgraf çekiliyor” dedi.

PTT A.Ş.’nin 182’inci yıldönümü nedeniyle, Uşak PTT Başmüdürlüğü tarafından günün 182’inci müşterisine, Dumlupınar Şehitleri’ni anlatan 100’üncü yıl hatıratı hediye edildi. PTT Uşak Başmüdürü Mustafa Özdemir, 182’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle, günün 182’inci müşterisi olan Hakan Çakmak’a günün anlam ve önemi için hediye verdi. Burada gazetemize bir açıklama yapan Uşak PTT Başmüdürü Mustafa Özdemir, şu anda Merkez ilçede merkez binası ve merkez toplama alanı dahil olmak üzere 6 farklı noktadan kargo, mektup ve evrak işlemlerinin yapıldığını ifade etti. PTT’nin Uşak’ta 2022’nin ilk 3 çeyreği itibariyle 192 bin 892 kargoya işlem yaptığını ifade eden Özdemir, bir önceki yıla nazaran kargoda yüzde 15 oranında bir artış olduğunu ifade etti.

Son yıllarda mektup kültürünün kalmadığını ifade eden Özdemir, mektuplaşmanın sadece pul koleksiyoncuları arasındaki bir aktivite haline geldiğini belirtti. Pul hatırası nedeniyle zaman zaman vatandaşların kendi aralarında mektuplaştığını belirten Özdemir, “Kargoda önemli bir talep var ve geçen yıla nazaran yüzde 15 oranında bir artış var. Son yıllarda gelişen e-ticaretle birlikte kargo sektörü ciddi anlamda gelişti. PTT olarak kargoda önemli bir unsuruz. Bunun yanında eskisi gibi mektuplaşma kalmadı. Mektupları sadece koleksiyon meraklısı olanlar bir birine gönderiyor. Gelişen iletişim teknolojisi nedeniyle telgrafı da sadece devlet büyüklerimiz ve milletvekillerimiz kullanıyorlar. Çeşitli programlara iletmek için telgraf çekiliyor” dedi.

Uşak’ta 155 personelle hizmet verdiklerini belirten Özdemir, PTT’nin ana gayesinin vatandaşa hizmet olduğunu ve Uşak’ta bunu hayata geçiren personelin özveriyle çalıştığını dile getirdi. Özdemir, “Kurulduğu ilk günden itibaren Türk milletinin birçok temel ihtiyacını karşılayan PTT AŞ, sunduğu hizmet ağını her geçen gün büyütmeyi hedefliyor. Türkiye’nin dört bir yanında yer alan iş yerleri ve 42 bini aşkın personeli ile müşterilerinin üst düzey memnuniyet duymasını sağlıyor. Günümüzde postadan kargoya, e-ticaretten filateliye, bankacılıktan lojistiğe birçok alanda faaliyetlerini sürdüren PTT AŞ, sahip olduğu iki asra yaklaşan tecrübesi ile geleceğe emin adımlarla ilerliyor.  PTT AŞ, geçmişten gelen hizmet alanlarına yenilerini eklerken aynı zamanda sürdürdüğü faaliyetlerini de günümüz ihtiyaçları ve teknolojisi ile yenilemeye ve hem ulusal hem de uluslararası sorunlara çözüm bulma noktasında aktif olarak rol almaya devam ediyor. PTT AŞ, hizmetlerini dünya çapında önemi her geçen gün daha çok anlaşılan iklim bilinci ve çevre duyarlılığına uygun bir şekilde, geçmişten aldığı 2 asra yaklaşan tecrübesini günümüz teknolojileri ile birleştirerek güncelliyor. PTT AŞ, Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi ile tebligatların dijital ortama taşınmasını sağlayarak tonlarca kâğıdın israf edilmesine engel oluyor. Bu sayede binlerce ağaç kesilmekten kurtuluyor. Yeşil lojistik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren PTT AŞ, filosunda bulunan elektrikli araç sayısını artırarak çevre dostu bir anlayış ile karbon salınımını en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Selçuk Geçer, dolardaki düşüş için kritik uyarı yaptı! Paniklemeyin! Selçuk Geçer, dolardaki düşüş için kritik uyarı yaptı! Paniklemeyin!

Özdemir, çalışanlara teşekkür ederek, şu mesajı verdi: “182 yıl önce iletişimin daha sistemli hale gelmesi için kurulan Posta Nezareti ile başlayan yolculuğun günümüzde PTT AŞ olarak aynı misyon ve doğrultuda, teknolojik ve ilerici bir anlayış ile sürdüğünü ifade eden Hakan Gülten, “Hızla değişen ve dönüşen günümüz dünyasında; Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), Kargomat 7/24, elektronik tebligat gibi hayatı kolaylaştıran uygulamalarımızı sürekli geliştiriyor ve her geçen gün artırıyoruz. Öte yandan ülkemiz ve dünyamızın önemli sorunlarından biri haline gelen çevre ve ekosistemin korunması için elektrikli araç sayımızı her geçen gün artırıyoruz. Bu doğrultuda 2030 yılına kadar filomuzun yüzde 80’ini elektrikli araçlardan oluşturmayı hedefliyoruz. Kurucu üyelerinden biri olduğumuz Dünya Posta Birliğinde ülkemizi temsil ederek iletişim ve haberleşme alanında yaşanan uluslararası sorunların tespiti ve çözümünde aktif rol alıyoruz”.

Editör: TE Bilişim