Seçimlerin ardından dolar/TL kuru 20 TL'nin üzerine çıktı. 

Dün yapılan ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının belli olmasından sonra haftanın ilk günü dolar/TL kuru 20.08, euro/TL kuru ise 21,54 seviyesine yükseldi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı olan ve 3'üncü kez Cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sonrasında yaptığı konuşmada ekonomi çok önemli bir konu başlığı oldu. Erdoğan, önümüzdeki günlerde enflasyonla mücadele edeceklerini ve enflasyonu tek haneye indireceklerini iddia etti. Erdoğan, ayrıca faiz politikasının normal olduğunu ve bu anlayışı desteklediği kaydetti. 

Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı Uşak'ta araç kiralama bedeli yüzde 100 arttı

TL YÜZDE 29 DEĞER KAYBEDEBİLİR ENDİŞESİ HAKİM

Öte yandan Morgan Stanley analistlerine göre, yeniden cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın faizleri düşük tutma politikasına bağlı kalması durumunda Türk lirası yüzde 29'luk düşüş riskiyle karşı karşıya kalacağı ifade edildi.

14 Mayıs seçimlerinden önce Uşak'ta bir açıklama yapan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da, "Eğer iktidar devam ederse ve bu politikalar devam ederse, dövizin normale dönme süreci çok uzun süre daha devam eder. Yeni bir iktidar gelirse de daha kısa sürede beklentiler olumluya çevrilecektir. Kısa vadede belli değişkenlerin normale dönmesi de bu süreçte sağlanabilir. Çünkü atılacak olan adımlarla sistem normale dönebilir. Ben bugüne kadar nokta tarifi yapmam. Dolar şu kadar veya bu kadar olur demem. Bunu söylemek de doğru değil. Bir değişim olursa kısa vadede işler yoluna girebilir” ifadesini kullanmıştı. HABER İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim