AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, UMPAŞ Holding'e ait Seranova Seramik Fabrikası'nın tekrar faaliyete başlamamasının bugüne kadar gelen kötü yönetimlerle ilgili olduğunu ve hakkında ortaya atılan spekülatif bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Konuyla ilgili sosyal iletişim ağı facebook üzerinden bir açıklama yapan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, "Uşak ilimizde 7000 den fazla ortak ile kurulmuş olan UMPAŞ Holding’e ait Seranova Seramik Fabrikası uzun yıllar şehrimize hizmet vermiş, pek çok kardeşimiz buradan geçimini sağlamıştır. Kötü yönetimden kaynaklanan borç sarmalına giren Seranova Seramik Fabrikası Borçlarını ödeyemez olduğu için Kasım 2019’dan beri faaliyetini durdurmuştur. Bundan önce faaliyetini sürdürdüğü dönemde zaman zaman sıkıntıları olmuş, Uşak Ak Parti Milletvekilleri olarak bizler bu işletmenin çalışması için elimizden gelen gayreti ve desteği göstermişizdir. Her sıkıntılı durumlarında yanlarında olmuşuzdur" dedi.

Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?

"SERANOVA YÖNETİMİ SÖZLERİNİ YERİNE GETİRMEDİĞİ İÇİN GAZ AÇIMI ADINA BELLİ BİR MİKTARIN ÖDENMESİ İSTENDİ"

"Son dönemlerde buranın açılması için özel bir firmanın burayı kiralama yöntemi ile çalıştırmak istediği bilgisi bizlere iletildi" diyen Güneş, şöyle devam etti: "Çalışanlar adına bizlerde bundan çok memnun olduk. Doğalgaz ve elektriğinin açılması için Uşak Organize Sanayi yönetimine taleplerini ilettik. Organize sanayi yönetimi daha önceki dönemlerde de bize çok büyük kolaylıklar sağlamasına rağmen daha önceki dönemde Seranova yönetimi sözlerini yerine getirmediği için ve borcun her dönem daha da fazla artmasından dolayı güven unsurunun kalmadığından, gaz açılacaksa bile belli bir miktar meblağın ödenmesini (en az 1/3 kadar borç) şart koştular. Biz de bunu Seranova’nın avukatına bildirdik, fakat yönetimin veya firmanın bu sorumluluğu üstlenmemesinden dolayı bir mesafe kat edemedik. Bizim arzumuz buranın biran önce açılması ve burada çalışan kardeşlerimizin mağdur olmamasıdır. Hal böyleyken toplumda sanki benim buranın hizmete açılmasını istemiyorum gibi bir algının oluşturulması tamamen yanlıştır, iftiradır. Böyle bir şeyin olması da mümkün değildir". 

Editör: TE Bilişim