TOKİ’nin başlattığı “İlk Evim, İlk İş Yerim ve İlk Evim Arsa” projeleri kapsamında, Uşak’ta bin 50 sosyal konut ve 6 bin konut arsası teslim edilecek. Uşak’ta yapılacak olan TOKİ yatırımlarıyla ilgili vatandaşı bilgilendirmek ve yönlendirmek için TOKİ’nin bilgilendirme TIR’ı, 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda gün boyu vatandaşa bilgi verecek.

Kentteki projelerle ilgili gazetecilere açıklama yapan TOKİ Proje Koordinatörü Hüseyin Ayhan, burada dijital gözlüklerle projeler hakkında detaylı bilgiler verileceğini ifade etti.  

Burada vatandaşlara sanal gözlüklerle yapılacak projelerin dijital örneklerini göstereceklerini ifade eden Ayhan, Uşak’ta konutların nereye yapılacağına dair şu anda kesin bir bilginin olmadığını ve bunun proje kabullerinin ardından netleşeceğini dile getirdi.

            TOKİ TIR’I UŞAK’TA VATANDAŞA BİLGİ VERDİ

            Toplu Konut İdaresi Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek olan sosyal konut, arsa ve iş yeri projeleriyle ilgili, tanıtım faaliyetleri kapsamında, Uşak’ta da çalışma yapıldı. 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda vatandaşa kapılarını açan TOKİ’nin tanıtım TIR’ı, vatandaşa dijital gözlüklerle yapılacak projeler, 3 artı 1 ve 2 artı 1 konutların iç dizaynı ve çalışmaların hangi aşamalardan geçeceğine dair bilgiler verdi. Burada sanal gerçeklik gözlükleriyle evleri inceleyen vatandaşlar, proje hakkında daha net bilgi ve fikir sahibi oldu. Yine vatandalar, merak ettikleri konularla ilgili ve ödemelerin şekli hakkında yetkililere sorular sorarak, detaylı bilgiler de edindiler. Burada gazetecilere bir açıklama yapan TOKİ Proje Koordinatörü Hüseyin Ayhan, projenin Ege ve Akdeniz Bölgelerindeki koordinasyonu sağladıklarını ve amaçlarının vatandaşa daha net bilgi vermek olduğunu dile getirdi.

Ayhan, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayeleriyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini hayata geçirdi. Bunun tanıtımıyla alakalı Uşaklı vatandaşlarımıza bilgi vermek sorusu olanlara yanıt vermek ve başvurularda yardımcı olmak için varız. Uşak’a da bin 50 konut ve 6 bin arsa tahsisi yapıldı. Bu konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor ve yakın bir zamanda başvurularla ilgili kura işlemleri yapılır” dedi.

            Ayhan, “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olan "İlk Evim, İlk İş Yerim, İlk Evim Arsa" projesi kapsamında ilk etapta 250 bin sosyal konut, 1 milyon konut arsası ve 10 bin iş yeri verilecektir” ifadelerini kullandı.

            UŞAK’TA NEREYE YAPILACAĞI HENÜZ BELLİ DEĞİL

Uşak’ta proje alanıyla ilgili şu anda net bir bilgiye sahip olmadığını ifade eden Ayhan, “Bu konuyla bizim ilgimiz yok, bunun planlamasını farklı birimler yapıyorlar. Bizlerin görevi burada projeyi tanıtmak ve vatandaşımıza projenin hangi şekilde olacağını anlatmaktır. Kafalarına takılan sorular olabilir ve bizler bunun için buradayız. Uşak’ta da proje için tahsis edilmiş bir rakam var ve bunlar için elbette bir yer ayrılmıştır. Kentin idarecileri ve yetkililer, altyapı, ulaşım, sağlık ve belli konularda vatandaşın hizmet alabileceği bir alana bu projeyi dahil ederler” dedi.

Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor? Uşak'ta Ramazan Bayramı önü baklavanın kilosu ne kadara satılıyor?

Editör: TE Bilişim