Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, son dönemlerde artan maliyetler nedeniyle, belediye hizmetlerinin devamı için kurumun ilave bütçeye ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Uşak Belediye Meclisi’nde ilave bütçe konusunu gündeme getiren Başkan Çakın, konunun oy çokluğu oylanması üzerine, bir açıklama yapma gereği duydu. Artan fiyatlar nedeniyle belediyenin hizmet üretmesi için konunun oy birliği ile meclisten geçmesi gerektiğini belirten Çakın, “Bunu komisyona göndereceğiz ve bu bizim için hayati bir önem taşıyor. Çünkü bizler 2022 bütçesini yaparken, bir önceki yılın Haziran ayından itibaren müdürlüklere çalışın diyoruz ve konu Kasım ayında gündeme geliyor. Fakat bizler enflasyon ve diğer artışları bilmeden bunları yapıyoruz.  Her ne kadar geçtiğimiz yıl bazı planlamalar yapsak da, son dönellerde beton demir fiyatları arttı ve bizim ön görmediğimiz maliyetler ortaya çıktı” dedi.
Planlı işlerin devam için ilave bütçenin şart olduğunu dile getiren Çakın, bunun aynı zamanda İller Bankası’ndan elde edilecek gelir bazında da artış anlamına geleceğini kaydetti. Çakın, “Bugünkü durumu Kasım 2021’de görme şansımız yoktu. O yüzden bu ek bütçe düzenlemesini, hem gelir hem de proje maliyetlerindeki artışlar nedeniyle ve şehre hizmet için finansman sorunu yaşamamak için fiilen bütçenin oluşturmamız gerekiyor. Bunun için de bir ek bütçe lazım. Bu sadece bize has bir durum değil. Türkiye’nin dört bir yanında bütçe düzenlemeleri yapılıyor. Bunun için biz de bütçemizi revize ediyoruz. Giderdeki artışın sadece 60 milyonu personel giderlerinden ötürü artıştır. Maaş ve artış oranlarını öngörerek bir bütçe oluşturduk” diye konuştu.
40 MİLYONDAN FAZLA BİR ELEKTRİK FATURASI ARTIŞI ÖNGÖRÜYORUZ
“Elektrik fiyatındaki artış nedeniyle öngördüğümüzden 40 milyondan fazla bir elektrik faturası olacağını öngörüyoruz” diyen Çakın, şöyle konuştu: “Zaruri giderler için artış yapmanın dışında, piyasadaki fiyat artışlarını da dikkate alarak, ortaya çıkan yaklaşık maliyetlerin yüksekliği dolayısıyla bunları revize etmemiz gerekti. Ek bütçeyi Uşak halkına daha iyi hizmet etmek için meclis bütçesine getirdik. Bu ilave bütçeyi plan bütçe komisyonunda görüşeceğiz ve hizmetlerimizi gerçekleştireceğiz.” Çakın’ın açıklamasının artından tekrar oylanan konu, oy birliği ile plan ve bütçe komisyonuna sevk edildi.

Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü Uşak Belediyesi'nin yüzde 150 gibi fahiş zam yaptığı yerde, Banaz yüzde 50 zamla vatandaşı düşündü

Editör: TE Bilişim