Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin Avrupa Birliği ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklenerek inşa edilen Büyükbaş Deri İşleme Tesisi, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı açılışla, üretime başladı.

5,2 MİLYON EUROLUK PROJE SONLANDI, ÜRETİM BAŞLADI

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği’nin finanse ettiği, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü rekabetçi sektörler programı bünyesinde desteklenen, 5,2 milyon euroluk Uşak Büyükbaş Deri İşleme Tesisi, düzenlenen törenle açıldı. Uşak Deri Karma OSB’nin yanı sıra; Uşak Ticaret ve Sanayi Odası, Uşak Ticaret Borsası ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın da paydaşlar arasında yer aldığı büyükbaş deri işleme tesisinin üretime başlaması için düzenlenen törene; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Uşak Valisi Funda Kocabıyık, Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan, Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, bölge yöneticileri, protokol mensupları ve sanayiciler katıldı.

GÜNLÜK 20 TON BÜYÜKBAŞ DERİ İŞLEME KAPASİTESİ BULUNUYOR

Törende bir konuşma yapan Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, tesisin hayata geçmesi için destek veren devlet büyüklerine ve emek verenlere teşekkür etti. Karahallı, 8 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yapacak olan tesisin günde yaklaşık 20 ton büyükbaş deri işleme kapasitesine sahip olduğunu ifade etti. Bölgede 95 küçükbaş deri işleme tesisinin bulunduğunu dile getiren Karahallı, küçükbaş derinin giysilik olduğunu ve bu nedenle pazar alanının sınırlandığını belirterek, “Bölgemizde büyükbaş derinin işlenmesiyle zamanla ayakkabı, mobilya, otomotiv ve çanta gibi üretim alanlarına da gireceğiz. Zaman içinde Pazar ağımız büyüyecek. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere, projemizin hayata geçmesinde emek verenlere teşekkür ediyorum” dedi.

BÜLENT ÖZCAN PROJENİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Avrupa Birliği Başkanlığı Mali İşbirliği ve Proje Uygulama Genel Müdürü Bülent Özcan da, Uşak Deri Karma OSB’deki projenin Türkiye genelinde örnek gösterilen çalışmaların başında geldiğini ve bugün yatırımın üretime dönüşmesinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek! Yarın zam gelecek! Uşak'taki akaryakıt fiyatları eşitlenecek!


BAKAN VARANK, YATIRIM YAPMAKTAN KORKULMAMASINI İSTEDİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin üretmeye devam edeceğini ve yatırımcıların korkmadan hareket etmesi gerektiğini ifade etti.  Bakan Varank, şu andaki enflasyonun ve diğer ekonomik sorunların dış sebeplerden kaynaklandığını ve yakın bir zamanda çözüme kavuşacağını belirtti. Konuşmaların ardından, Uşak Büyükbaş Deri İşleme Tesisi’nin açılışı yapıldı ve Bakan Varank, tesiste incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim