Uşak’ta yaklaşık 60 yıldır kullanıldığı ifade edilen Çarşamba pazarı yeni yerine taşınıyor. Uşak Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanındaki yeni hizmet binasının bulunduğu bölgede bulunan açık otopark alanı kapalı pazaryeri esnafı için hazırlanıyor. Bu alanda kurulacak olan pazaryerinde ilk etapta manavların yer alacağı ifade edildi. Taş parke ile döşenen ve yakın bir tarihte çizgilerle esnafın bulunacağı yerlerin belirleneceği alandaki ilk Çarşamba pazarı, 14 Aralık günü kurulacak.

İlk olarak sadece manavlar gelecek ve bunların ardından tuhafiyeciler, zeytinciler, katmer ve bükme yapan kadın esnaf ve son olarak da balık pazarı için yeni bir yer oluşturulup, 60 yıllık kapalı pazaryeri etap etap boşaltılacak. Söz konusu alanda daha sonra Çarşı Uşak projesi kapsamında yapılacak olan diğer faaliyetlere başlanacak. Mevcut kapalı pazaryerinin sacları ve diğer aksamları ayıklanacak ve kullanışlı olanlarla yeni belediye binasının bulunduğu bölgeye yeni bir pazaryeri yapılarak burada stabil esnafın bulanacağı bir alan kurulacak.

Uşak Belediyesi’nin Çarşı Uşak projesi kapsamında yapacağı çalışmalar da vatandaş tarafından merak ediliyor. Konuyla ilgili Uşak Belediyesi yetkilileri, söz konusu projenin 600 milyon TL’lik bir çalışma olmasını öngörüyor. Çarşamba pazarının daha konforlu hale geleceğini belirten Uşak Belediyesi yönetimi, söz konusu bölgeye trafik açısından elverişli bir alan kurulmasını tasarladıklarını ifade etti. Proje kapsamında uzun yıllardır faaliyette olan Ayakkabıcılar Çarşısı, eski garaj ve kapalı Pazar yerinin bulunduğu alanda yeni bir konsept kurulacağı belirtildi.

Uşak Belediyesi yetkilileri, “Çarşamba pazarımızın modern bir hale gelmesi için burada şeffaf bir çalışma süreci izliyoruz. Süreci esnafla ve bölgedeki diğer hak sahipleriyle birlikte yürütüyoruz. Amacımız modern bir bölgenin ilimize kazandırılması. Pazaryerimizi daha modern ve cazip hale getirmemizle esnafımızın da uzun vadede kazançları artacak. Projemize Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da destek veriyor. Bu noktada ilimize çok önemli bir alanın kazandırılması için ilk etapta Çarşamba pazarını yeni bir alana taşıyoruz. Uşak Belediye Binamızın bulunduğu bölgedeki otopark alanı yeni bir pazaryeri gibi kullanılacak. Burası ile mevcut kapalı pazaryerimiz arasındaki mesafe de çok uzun değil. Çarşamba pazarımızı kullanan vatandaşlarımız ve esnafımız mağdur olamayacak” dedi.

Motorin ve benzin 45'e tekrar geldi! Uşak'ta seçim sonrası ulaşıma zam sinyali Motorin ve benzin 45'e tekrar geldi! Uşak'ta seçim sonrası ulaşıma zam sinyali

Öte yandan Çarşamba pazarında görüştüğümüz bazı Pazar esnafları söz konusu çalışmaya karşı olduklarını ifade etti. Pazarın taşınmasının mevcut işlerine zarar vereceğini düşünen bir pazar esnafı, “Burası bir defa vakıf olarak görülüyor. Bizim endişemiz yarın öbür gün buranın pazaryeri dışında kullanılması. Bu noktada endişelerimiz var. Burası normal mevcut haliyle devam ederken de üstü kapalı hale getirilebilirdi. Esnaftan para toplanabilir ve daha güzel bir alan kurulabilirdi” dedi. Bayan bir Pazar esnafı ise, “Benim için fark etmez Şubat ayında emekli oluyorum. Şubata kadar burası kalsa iyiydi. Yeni yerde iş yapacağımı sanmıyorum. Tabi her şey Allah’tan. Bizim kötü dediğimizde iyi bir durum da illaki çıkar” dedi.

            Başka bir esnaf ise; “Buradaki esnafın bir çoğu bu projeye karşı. Ben de karşıyım. Benim çocuğum okulda okuyor ve ona her ay 4 bin TL’den fazla para gönderiyorum. Benim işim gücüm durursa ben ne yapacağım?” ifadesini kullandı. Burada aktariye işi yapan bir esnaf da, “Buraya gelen hiçbir belediye başkanı bir çivi dahi çakmadı. Esnaftan 5’er bin TL toplansa burası yapılabilirdi” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim