USAKPORT.COM///

Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, kentte deri ve tekstil ara mamulü üretimi yapıldığını ve kentte ihracatı yapan firmaların İstanbul merkezli olduğunu hatırlatarak, “Bunların hepsi toplandığında bu yıl sonunda 1 milyar dolara yakın ihracata destek veren bir üretim ortaya çıkar” dedi

Uşak Deri Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Karahallı, Bloomberg HT’den Gizem Yılmaz Ertem’in sunduğu “Fokus” programına konuk oldu. Programda deri ve tekstil sektörüyle ilgili görüşlerini belirten Karahallı, reel sökterdeki ham madde ve maliyet artışıyla ilgili soruya yanıt verdi.

264 hektarlık alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Karahallı, maliyet artışlarının sektörleri olumsuz etkilediğini ifade etti. Karahallı, “Yıl başından beri elektrik ve diğer maliyet artışları, üretime olumsuz etki yapıyor. Sanayicimiz her noktada problemleri çözme noktasında çalışmalar yapıyor. Daha önce de ekonomik krizlerle karşılaştık. Sıkıntılar var, tabi bunlar Türkiye’ye özgü değil. Dünya genelinde bir sorun yaşanıyor. Bizler de bu sorunları çözüp üretime dayalı çalışıyoruz. Ağırlıklı olarak deri imalat sanayimizde mevcut daha sonra tekstil, plastik, yün yıkama ve diğer sektörler de var. Deri sektörü lüks tüketim malzemesi olduğu için en ufak bir krizden etkilenir. Geri dönüşüm sektörü bölgemizde var ve bizler bunu yakından takip ediyoruz” dedi.

                Türkiye’nin ihracatla büyüyeceğini belirten Karahallı, şöyle konuştu: “Türkiye üreterek büyümek noktasındaki bir ülke. Artık üretimde ihracata yönelmeyen firmaların işi, iç pazarda sıkıntılı. İhracatı artırmak zorundayız ve üretimi nihai tüketiciye ulaştırmak için Pazar çalışmaları artmalı. Deri sektörü, deri plastik var. Bunlar nihai tüketiciye ulaşmayan ara mamuller olduğu için ilimizin ekonomik büyüklüğü resmi rakamlara yansımıyor. Bunların hepsi toplandığında bu yıl sonunda 1 milyar dolara yakın ihracata destek veren bir üretim ortaya çıkar”.

Uşak'ta 1 TL'ye çay  haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon Uşak'ta 1 TL'ye çay haberlerinin ardından kahveci esnafından ilk reaksiyon

                Asgari ücretteki güncelleme hakkında görüşlerinin sorulması üzerine açıklama yapan Karahallı, hükümetin temel gıda ürünlerindeki fiyat denetimini daha sıkı yapması gerektiğini belirtti. Karahallı, “Asgari ücret artacak, bu olumlu bir yetki yaratacaktır ve bunun yerine daha çok alım gücü desteklenmeli. Yıl başında da bir artış olmuştu ve biz bu uygulamayı yerinde ve uygun buluyoruz. Hükümetimizin temel gıda ve diğer fiyat artışlarında ciddi bir denetim yapması lazım” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim