Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal Uşak'tan yoğun katılımın olacağı Afyonkarahisar Tarım Fuarı için asayiş berkemal

Uşak’ta ikinci el oto piyasasında elektrikli araç hiç bulunmuyor. Son yıllarda trend olan elektrikli araçlar, Türkiye’de de yavaş yavaş alıcı bulmaya başladı. Türkiye’nin en büyük ikinci el otomobil ve konut satış platformu olan sahibinden.com verilerine göre, kentte satılık hiç ikinci el elektrikli araç bulunmadığı görüldü. Kentte elektrikli araçların yeni alan kullanıcılar tarafından henüz ikinci ele düşürülmediği ve bu nedenle olmadığı tahmin ediliyor.  Kentte ikinci el olarak satışa çıkarılan 6 adet hibrit otomobil bulunuyor. Kentteki en ucuz ikinci el hibrit otomobilin fiyatı 825 bin TL olarak belirlenirken, en pahalının fiyatıysa 3 milyon 250 bin TL olarak uygun görüldü. Hibrit otomobillerin modelleri ise 2018 ve 2022 aralığında seyrediyor.

UŞAK’IN İKİNCİ EL ŞAMPİYONU: LPG’Lİ ARAÇLAR

Uşak’ın yakıt tipi türüne göre en çok satışa çıkarılan araçları ise LPG’liler oldu. LPG’li araçların en ucuzu, 70 bin TL’lik fiyatıyla 1990 model ve Tofaş Şahin marka bir otomobil oldu. En pahalı LPG’li araç ise 1 milyon 175 bin TL’yle 2021 model Honda Civic tipi sedan otomobil olarak dikkat çekti. Kentte ikinci en çok tercih edilen yakıt tipli otomobil ise dizellerden oluşuyor. 457 ikinci el dizel otomobil ilanının yer aldığı platformundaki en ucuzu 72 bin TL’lik, 1984 model Opel Asona. En pahalı dizel araç ise 5 milyon 550 bin TL’yle hibritleri de sollayan, 2018 model BMW 740d xDrive LongM Excellence tipi otomobil. Benzinli ikinci el araçların sayısı ise 382’de kalırken, 75 bin TL’lik fiyatıyla 1991 model Fiat Serçe en ucuzu oldu. Benzinli araçların en pahasıysa, 3 milyon 750 bin TL’lik rakamıyla BMW’nin 5 Serisinin 520i 50th Year M Edition tipi modeli oldu.

Öte yandan kentte ikinci el otomobillerin en yoğun satıldığı bölge şu anda Kentsel Dönüşüm olarak adlandırılan ve daha önce tabakhanelerin bulunduğu semt olarak dikkat çekiyor. Sürekli fiyatları yükselen ikinci el araçların satışları, değer kazanacak düşüncesiyle şu günlerde biraz daha durgun geçiyor.

Editör: TE Bilişim