Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı S. Selim Kandemir, kentin geri dönüşümde önemli bir üs olduğunu belirterek, “Uşak olarak ülkemizin doğasını ve çevresini koruma adına önemli bir işlev görüyoruz. Geri dönüşüm sektörüyle başlattığımız yeşil vizyonla, dünya ekonomik trendine hazır olacağız” dedi.  

Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar! Uşak Belediyesi’nin sosyal tesislerindeki ucuz çay ve yemek dönemi bitti! İşte zamlı fiyatlar!

Uşak’ın Türkiye’deki geri dönüşüm sektörünün önemli bir merkezi olduğunu dile getiren Kandemir, dünyadaki kaynakların hızla tükendiğini ve geri dönüşümle elde edilen ürünlerin bu noktada büyük önemi olduğunu belirten Kandemir, “Dünyada kaynaklarımız hızla tükenmekte ve önümüzdeki günlerde Avrupa ve diğer pazarlar, karbon ayak izine göre mal tedariki yapacaklar. Bu noktada gerişim dönüşüm sektörü daha fazla önem kazanacak. İlimizi ve ülkemizi geleceğe hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu. 

Uşak’ın günlük ortalama bin 500 ton tekstil telefini tekrar ekonomiye kazandırdığını dile getiren Kandemir, su kaynaklarının korunması adına önemli bir fonksiyonu yerine getirdiklerini belirterek, “Türkiye'nin ortalama pamuk üretimi 600 bin ton civarında, yaklaşık bir milyon 100 bin ton civarında ithalat yapılıyor. İlimizde günlük bin 400 ila bin 500 ton civarında tekstil atığı, ilimizdeki tesislerde işlenerek yeninden ekonomiye kazandırılıyor. Bunun cari atığa çok büyük bir katkısı var. Aynı zamanda doğada birikecek olan çöpün de önüne geçiliyor” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim